Loss! is met het lied Gelukkeg wér same tot winnaar gekroond van het liedjesfestival van de Venrayse vastelaovesvereniging De Piëlhaas.
Loss! is met het lied Gelukkeg wér same tot winnaar gekroond van het liedjesfestival van de Venrayse vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Foto: Hoedemaekers Venray

Loss! wint liedjesfestival

Venray | Loss! (Marcel Holtackers en Lizanne Arts) heeft zaterdagavond met het lied Gelukkeg wér same het liedjesfestival van De Piëlhaas gewonnen.


De tweede plaats was voor Nevvenén met Dizzen aovend en de derde plek ging naar Maik & Kyra met Blieve Dânse. Het liedjesfestival was de muzikale aftrap van het carnavalsseizoen 2020-2021, dat er vanwege het coronavirus natuurlijk heel anders uit komt te zien. In Schouwburg Venray streden zaterdagavond binnen de coronarichtlijnen van het RIVM zeven artiesten/groepen om de hoogste eer. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is (vier winnende liedjes) werden er dit jaar drie winnaars gekozen. Een bewuste keuze gezien het aantal deelnemers. De deelnemers waren Maik & Kyra, Pim & Peet, Marcel en Marly, Loss!, Nevvenén, Onderstebaove en Verrékkes Moj. "Het liedjesfestival 2020 was een zeer bijzondere editie", zegt voorzitter Paul Rutten van de Kemissie Liedje. "Ik ben er, in mijn laatste jaar als voorzitter, ontzettend trots op dat we, in een tijd waarin heel veel niet kan, als vereniging en zeker als commissie Liedje zo’n mooie avond hebben kunnen organiseren. Mede dankzij een aantal partners, waaronder Schouwburg Venray, Interal, LR Internet en Peel en Maas samen met Audica Video. Het is mooi dat we op één avond hebben kunnen laten zien wat we als Venray allemaal in huis hebben, met KLF, TOPP, PiëlhazekeutelLive en de reguliere artiesten. Wat hebben we in Venray toch een talent! Op 24 oktober gaan we naar de studio van Marlstone. We hopen dat ondanks corona de drie nummers toch op vele plekken te horen mogen zijn." Een registratie van het liedjesfestival is komende zondagavond vanaf 20.00 uur op Peel en Maas TV te zien. De uitzending is ook terug te kijken op het YouTube-kanaal van Peel en Maas (TV).

Afbeelding