OTTO-directeur Frank van Gool (links) en Willem-Jan Herckenrath, projectleider CTC.
OTTO-directeur Frank van Gool (links) en Willem-Jan Herckenrath, projectleider CTC. Foto: Antoon Jeuken

Teststraat bij OTTO

Venray | OTTO Workforce heeft deze week bij zijn hoofdkantoor op Keizersveld in Venray een teststraat voor het coronavirus geopend. "We kunnen onze medewerkers nu sneller laten weten of ze wel of niet positief zijn", meldt OTTO-directeur Frank van Gool.


OTTO Workforce heeft duizenden medewerkers bij tal van bedrijven door heel Nederland. "Zowel bij ons als bij die bedrijven worden de coronamaatregelen in acht genomen. Samen moeten we er alles aan doen om een nieuwe lockdown te voorkomen", stelt Frank van Gool. "De situatie was voorheen zo dat, wanneer onze medewerkers getest werden, het vaak dagen duurde voordat er duidelijkheid was of een medewerker positief of negatief was. In de tussentijd bleven de medewerkers in onzekerheid en konden ze ook niet aan de slag. Met deze straat hebben we de wachttijd op het resultaat bijna tot nul gereduceerd. De medewerkers krijgen vlak na de test al een uitslag. Is die negatief dan hoeven ze niet in quarantaine en kunnen ze ook weer normaal aan het werk. Bij een positieve test wordt vervolgens de procedure van de RIVM gevolgd."


Inrichten

De afgelopen week is OTTO Workforce bezig geweest met het inrichten van de teststraat. "Dit hebben we gedaan met een externe partner. Naast het medische traject is de logistiek hierbij ook belangrijk. We hebben dat samen uitgewerkt en vervolgens getest. Dat ging allemaal goed zodat we nu onze medewerkers kunnen testen. Ook klanten en medewerkers van onze klanten kunnen in deze teststraat terecht. Bij voldoende capaciteit kunnen ook andere mensen hier gebruik van gaan maken."


Ruim 22.000 flexmedewerkers werken via OTTO Work Force voornamelijk in Nederland, Duitsland en Polen. In West- Centraal- en Midden-Europa heeft OTTO in totaal 45 kantoren. OTTO heeft sinds het voorjaar van 2018 een strategische samenwerking met de Japanse uitzendgroep Outsourcing Inc.