Burgemeester Luc Winants: "Blijf achter de cornaregels staan. Ze zijn er om ons allemaal te helpen."
Burgemeester Luc Winants: "Blijf achter de cornaregels staan. Ze zijn er om ons allemaal te helpen." Foto: Antoon Jeuken

Video: 'Coronamaatregelen, nieuwe klap'

Venray | De nieuwe maatregelen die minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maandagavond afkondigden, kwamen ook in Venray hard aan. Burgemeester Luc Winants roept iedereen op om de schouders eronder te zetten. "Het zijn weer maatregelen waar we allemaal aan mee moeten werken. Het heeft invloed op onze manier van leven, maar ook op de werkwijze van ons hardwerkende ondernemers."


De burgemeester hoopt dat het virus in Venray onder controle blijft. "Het is natuurlijk slecht nieuws dat de besmettingen op landelijk niveau zo ontzettend snel toenemen. Vorige week hadden we in Venray 16 besmettingen van het coronavirus. Deze groep mensen zit in quarantaine en hopelijk hoeven zij niet naar het ziekenhuis en kunnen ze thuis herstellen. Daarnaast roep ik ook wederom iedereen op om zich te laten testen bij symptomen. Als we dat snel en goed doen, krijgen we het virus het snelst onder controle. We hopen natuurlijk dat we over drie weken het aantal besmettingen zien afnemen. Alleen als we ons goed aan de regels houden, krijgen we dit virus onder controle."

Voor bijvoorbeeld de horecaondernemers zijn de nieuwe maatregelen een nieuwe klap. Zij moeten hun zaken onder meer om 22.00 uur al sluiten. "We hebben in Venray creatieve ondernemers en hopelijk vinden zij nieuwe manieren om te blijven overleven. Dat is de afgelopen maanden gelukt en ik denk dat we een mooie zomer op de terrassen hebben gehad. Ik weet dat het ontzettend moeilijk is. We kunnen het helaas niet mooier maken dan het op dit moment is." De nieuwe maatregelen hebben ook invloed op geplande evenementen, maar de kermis in Wanssum kan bijvoorbeeld doorgaan.

Ook voor de Venrayse burgers heeft de burgemeester een duidelijke boodschap. "Ik wil vooral herhalen dat we vol moeten houden. Ook het vertrouwen in de maatregelen moeten we vasthouden. We moeten nuchter blijven en de gezondheid is voor ons allemaal belangrijk. Blijf achter de regels staan. Of je nu jong bent of oud, de regels zijn er om ons allemaal te helpen."