Eerste gelijkspel voor hockeysters

Venray | De hockeysters van MHCV speelden zondagmiddag in Venray gelijk tegen Shot: 4-4. Door het gelijkspel staat Venray na vier duels derde in de derde klasse. "Uiteindelijk is dit wel een terechte uitslag", vertelde MHCV-coach Michael Deeks na afloop.

Met gezonde spanning, energie en motivatie begonnen de hockeysters aan de wedstrijd. In het eerste kwart kwam de thuisploeg al snel op achterstand: 0-1. Kort daarna trok Venray ten aanval en kreeg de thuisploeg een strafcorner. Met een sleeppush scoorde Joni van Alst de gelijkmaker: 1-1. De bezoekers maakten echter erg effectief hun kansen af en daardoor kwam Shot in het eerste kwart nog op 1-2.

In het tweede kwart werd de achterstand groter en kwamen de bezoekers uit Tilburg op 1-3. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en Lon van Alst maakte na een individuele actie de aansluitingstreffer: 2-3. Via een strafcorner, die werd benut door Jans Manders, gingen beide ploegen met 3-3 de rust in. Na rust was het voor Venray belangrijk dat de ploeg het eigen spelletje bleef spelen.

Daar slaagde MHCV niet in, want Venray kwam op achterstand in het derde kwart: 3-4. Het nog een aantal minuten te gaan in het vierde kwart bepaalde Manders met een actie de eindstand op 4-4. Zondag neemt Venray het op tegen Don Quishoot.

MHCV-Shot 4-4 (3-3). Doelpunten MHCV: Joni van Alst, Lon van Alst en Jans Manders (2).