Marieke Goemans speelt de hoofdrol in de musical Roodkapje, op woensdag 21 oktober in Schouwburg Venray.
Marieke Goemans speelt de hoofdrol in de musical Roodkapje, op woensdag 21 oktober in Schouwburg Venray. Foto: Vanessa Hovius Wessels

Marieke schittert als Roodkapje

Venray | Marieke Goemans woont en werkt nu in Amsterdam, maar de 25-jarige theatervrouw keert op woensdag 21 oktober voor even terug in Venray. In de schouwburg neemt zij in de musical Roodkapje de hoofdrol voor haar rekening. "Ik hoop dat mensen het ondanks corona toch weer aandurven om naar het theater te gaan. Ik weet uit ervaring dat theaters heel goed rekening houden met alle maatregelen en dat mensen weer met een gerust hart kunnen komen. Ik wacht in spanning de ontwikkelingen in de komende weken af, maar verheug me op mijn terugkeer in Venray."


Vanaf haar achtste levensjaar volgde Marieke Goemans musicallessen op Kunstencentrum Jerusalem. "Vanaf mijn 12e werd dat steeds serieuzer. Ik ging verder in het talententraject en de productiegroep musical daar. Dankzij dat traject kon ik ook andere lessen erbij gaan volgen om zo goed en allround mogelijk te worden. Naast mijn vwo--opleiding was ik toen acht tot tien uur per week te vinden in de muziekschool." Ze ging na haar eindexamen naar de vooropleiding van het conservatorium in Tilburg en rondde in 2017 de vakopleiding af. Haar eerste grote productie werd de musical The Bridges of Madison County. In 2018 kwam Goemans bij Langhout Theater terecht als Assepoester in de gelijknamige musical. Een jaar later schitterde ze in de musical Roodkapje, die dit theaterseizoen in reprise is. Roodkapje in een wel heel eigentijdse versie van het sprookje van de gebroeders Grimm.


Goemans licht een tipje van de sluier op: "Een puberale Roodkapje op rolschaatsen en een wolf die van breien houdt en eigenlijk helemaal geen kwaad in de zin heeft. Een vriendinnetje dat alleen maar wil dansen zingen en vloggen en Meneer de Jager van de thuiszorg die maar blijft zeuren over steunkousen. Genoeg ingrediƫnten voor een vlotte, leuke voorstelling met vrolijke liedjes en humor voor jong en oud!" Over haar toekomst is ze duidelijk. Theater zit in haar hart. "Dat zal ik altijd blijven doen. Ik vind het echter ook leuk om afwisseling te hebben. Dus een tot drie keer per week in een theatervoorstelling spelen, gecombineerd met zangoptredens en inspreek/voice-overwerk vind ik ideaal." Naar de terugkeer in Venray, de plek waar ze in vele amateurproducties op het toneel schitterde, kijkt ze uit. "Het wordt de eerste keer dat ik professioneel optreed in de schouwburg. Ik kijk daar heel erg naar uit. Ik kom niet heel vaak in Venray, maar eens in de zoveel tijd heb ik wel heel veel zin om terug te komen om lekker bij mijn familie te zijn. De bourgondische, zuidelijke gezelligheid op te zoeken en lekker bij te praten. Ik ken de schouwburg natuurlijk heel goed van alle voorstellingen die we met Kunstencentrum Jerusalem, Dizzy Jazzdance of Traay Outs hebben gespeeld. Om daar nu weer te spelen na een jaar of zes is heel bijzonder. Daarom hoop ik natuurlijk ook dat de zaal lekker vol zit. Het is ook belangrijk voor het voortbestaan van de vrije theaterproducenten en ons werk als acteurs dat er weer kaarten worden verkocht. Dan kunnen wij in de toekomst hopelijk blijven spelen en mooie nieuwe voorstellingen blijven maken." De voorstelling Roodkapje op 21 oktober in Schouwburg Venray is twee keer te zien, om 14.00 en 16.00 uur.

Afbeelding