Vervelend einde Heijen-Merselo

Heijen | Het duel tussen Heijen en Merselo werd zondagmiddag ontsierd door een incident in de slotfase van de wedstrijd. Daarbij kregen Merselo-speler Ahmad Qurishi en Heijen-trainer Peter ten Haaf een rode kaart. Het duel in de vierde klasse G eindigde in 2-1 in het voordeel van Heijen.

Merselo kwam zondag maar moeizaam uit de startblokken en kwam in de 32ste minuut dan ook op achterstand door een verwoestend afstandsschot in de linkerbovenhoek. De bal plofte onhoudbaar achter doelman Bram van Soest tegen de touwen: 1-0. In de tweede helft tapten de bezoekers uit Merselo uit een ander vaatje. De ploeg was dwingender aan de bal en daar had de thuisploeg niet direct een antwoord op. Ondanks dat Merselo beter in de wedstrijd zat in de tweede helft werd het in de 65ste minuut 2-0 in het voordeel van Heijen. Door de voorwaartse druk van Merselo ontstonden er countermogelijkheden en dat was de basis van de 2-0. Uit een overtalsituatie kwam er een speler van de thuisploeg vrij voor doelman Van Soest. De doelman maakte een overtreding en de daaropvolgende strafschop werd feilloos benut: 2-0.

Merselo probeerde in het laatste deel van de wedstrijd de aansluitingstreffer te forceren en dat lukte ook in de 88ste minuut. Goed doorzetten van Bas Philipsen gaf de bal het laatste zetje: 2-1. Daarna ging Merselo op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet. In blessuretijd vond er nog wel een incident plaats voor de dug-out van Heijen. Toen de bal over de zijlijn rolde weigerde Heijen-trainer Ten Haaf de bal snel terug te geven aan Qurishi, door de bal achter zijn rug te houden. Daarbij ging Qurishi op de voet staan van Ten Haaf en daarop deelde de trainer een klap uit aan de Merselo-speler. Toen dat gebeurde spuugde Qurishi naar de trainer van Heijen. Beiden kregen een rode kaart. Inmiddels hebben de hoofdrolspelers contact gehad en is voor beiden 'de kous af'.

Merselo neemt het zondagmiddag om 14.30 uur in Oeffelt op tegen De Zwaluw.

Heijen-Merselo 2-1 (1-0). Doelpunt Merselo: