SSS'18 was zondag een paar maatjes te klein voor Geldrop.
SSS'18 was zondag een paar maatjes te klein voor Geldrop. Foto: Albert Hendriks

SSS'18 hard onderuit

Overloon | SSS'18 werd zondagmiddag hard over de knie gelegd door Geldrop. In Overloon kreeg de ploeg van trainer Michel Kuijpers zes doelpunten om de oren: 2-6. Door de tweede nederlaag van het seizoen is SSS'18 nog puntloos in de eerste klasse D.

De wedstrijd was nauwelijks twee minuten oud of SSS'18 keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Romano ter Linde zette de bezoekers uit Geldrop op voorsprong en zo werd de thuisploeg al snel met de neus op de feiten gedrukt. Dat de thuisploeg stroef startte, was een understatement. Na acht minuten werd het namelijk al 0-2 voor de bezoekers.Richard van Malten werkte de bal uit een hoekschop tegende touwen.

De thuisploeg kreeg snel daarna de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar een snelle combinatie tussen Frits Lucassen en Bas Joosten leverde na een kwartier voetballen slechts een hoekschop op. De corner leverde niet de gewenste aansluitingstreffer op voor de Overloonse equipe.

De bezoekers deelden daarna de volgende mokerslag uit aan de thuisploeg. In de zeventiende minuut werd het namelijk al 0-3. Het derde doelpunt van de bezoekers kwam voort uit een razendsnelle counter. Stijn Lanen kwam plotseling vrij voor doelman Sjoerd Cornelissen en hij wipte de bal over de uitgelopen Overloonse keeper in het verlaten doel. Het leed was daarna nog niet geleden door SSS'18, want na een klein halfuur voetballen moest Bas Joosten noodgedwongen de strijd staken. Hij verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Burak Tastan.

In de dertigste minuut was het weer raak. Deze keer was het Ron Janssen die de thuisploeg pijn deed: 0-4. Vlak voor rust leek SSS'18 op te leven, maar twee goede kansen werden om zeep geholpen. De eerste poging van SSS'18 werd op schitterende wijze gekeerd door Geldrop-doelman Len van Gestel en de tweede kans was voor Koen Voesten, maar zijn kopbal leverde geen treffer op. Zo kreeg SSS'18 in de eerste helft een lesje in effectiviteit.

SSS'18 wist het tij in de tweede helft niet te keren. Sterker nog, de tweede helft was pas zes minuten oud toen het 0-5 werd en in de 58ste minuut werd het al 0-6. Daarna viel ook nog SSS'18-aanvoerder Wout Janssen geblesseerd uit. Hij werd vervangen door Roy Franssen. Daarvoor ging Nick van Ool al naar de kant en zijn plek werd ingenomen door Willem Kuenen. Rick Groot verzachtte de pijn nog wat voor de thuisploeg in het restant van de wedstrijd. Groot bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 2-6. SSS'18 speelt zondagmiddag uit tegen RKSV Heeze.

SSS'18 hekkensluiter, Venray gaat aan kop

SSS'18-Geldrop 2-6 (0-4). Doelpunten SSS'18: Rick Groot (2).

SV Venray haalt hard uit in Venlo

Venlo | SV Venray was zondagmiddag een paar maatjes te groot voor Venlosche Boys. Het werd in Venlo 5-0 in het voordeel van de ploeg van trainer Frans Koenen. Dankzij de ruime zege gaat Venray voorlopig aan kop in de eerste klasse D.

Verdediger Robert Willemse opende in de 28ste minuut de score: 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Stan Kersten de marge. Na rust was Kersten verantwoordelijk voor 0-3 en in de slotfase schoot Koen Verlinden de 0-4 en 0-5 tegen de touwen. Venray speelt zondag uit tegen De Ster.

Venlosche Boys-SV Venray 0-5 (0-2). Doelpunten SV Venray: Robert Willemse, Stan Kersten (2) en Koen Verlinden (2).