SVOC'01-verdediger Mees Dinghs (12) probeert zijn tegenstander af te stoppen.
SVOC'01-verdediger Mees Dinghs (12) probeert zijn tegenstander af te stoppen. Foto: Henk Lammen

SVOC'01 hard over de knie

Oirlo | SVOC'01 beleefde zondag een pijnlijke middag tegen VOS uit Venlo. Het elftal van trainer Jeroen Denissen kon in Oirlo geen vuist maken en ging met 0-6 kopje onder tegen de huidige koploper van de vijfde klasse D. "We kregen de goals te gemakkelijk tegen", baalde Denissen na afloop van het duel.

De wedstrijd tegen VOS op sportpark De Heesakker in Oirlo betekende het eerste thuisduel van SVOC'01 dit seizoen. "VOS kan goed voetballen, met veel technisch vermogen. Daar moesten wij ons tegen wapenen", vertelde Denissen. De thuisploeg begon volgens de oefenmeester goed aan de wedstrijd. "Zeker de eerste tien minuten beten we van ons af, maar als je de kansen niet afmaakt dan wordt het lastig."

De bezoekers uit Venlo sloegen na de goede opening van SVOC'01 genadeloos toe. In tien minuten is de ploeg drie keer trefzeker. "Daarna pakken we de draad eigenlijk weer op en spelen we best goed voetbal, maar we belonen onszelf niet met een doelpunt en dat is erg jammer." Na rust probeert SVOC'01 nog wat terug te doen, maar na de 0-4 was het verzet van de thuisploeg gebroken. "Het kakte in en uiteindelijk scoorden zij nog twee keer. Zonde gezien het voetbal, maar het gaat uiteindelijk maar om één ding: scoren. Dat hebben we nagelaten. Zondag wacht Lottum, dan moeten we er weer staan."

Volgens Denissen was het spel van zijn ploeg niet minder dan een week eerder. "Maar als je met 0-6 verliest, lijkt dat natuurlijk wel zo. Zij scoren heel erg makkelijk en wij hebben verzuimd op het scorebord te komen."

SVOC'01 staat na twee wedstrijden twaalfde in de vijfde klasse D met één punt. Alleen Kronenberg is nog puntloos.

SVOC'01-VOS 0-6 (0-3).

Sporting ST start seizoen moeizaam, ploeg speelt gelijk

SVOC'01: Ellery; Claessens; Peeters, Rijbroek, Dinghs; Voermans, Rob Houwen, Classens; Loonen, Danny Houwen en Gommans.

Zeperd voor Sporting ST

Venlo | Sporting ST beleefde zondag een pijnlijke middag op bezoek bij VVV'03. De club uit Swolgen en Tienray kwam een slechte start niet meer te boven en moest het hoofd buigen in Venlo: 0-2.

Sporting ST keek in de eerste fase van de wedstrijd de kat uit de boom en liet de thuisploeg het spel maken. Na veertien minuten kwam VVV'03 op voorsprong. Twee spelers van de thuisploeg kwam oog-in-oog met Sporting-doelman Sem Custers: 1-0. Na de vroege achterstand probeerden de bezoekers terug in de wedstrijd te komen, maar verder dan een aantal kleine kansjes kwam de ploeg niet. De verdediging van Sporting ST had daarnaast moeite met de rappe aanvallers van de Venlose equipe. Dit leidde in de 31ste minuut zelfs tot een strafschop. Sem Custers wist de penalty te keren. Vorige week stopte de doelman ook al een strafschop.

Na dit hachelijke moment leek de ploeg wakker geschud, maar vlak voor rust kreeg Sporting een dubbele klap te verwerken. Spits Micha Cox werd hard in zijn rug gelopen en werd gewisseld en vlak daarna werd de ruststand bepaald op 2-0.

In de rust werden er wat omzettingen gedaan bij Sporting en dat leidde in de tweede helft tot verschillende mogelijkheden. Vroeg in de tweede helft kreeg Sporting ST een klap te verwerken met het uitvallen van Johan van Mierlo. De speler kwam ongelukkig ten val en had last van zijn sleutelbeen. Daarna drongen de bezoekers nog aan, maar de stand bleef steken op 2-0. Zondag is Sporting ST vrij en op zondag 11 oktober is Kronenberg de tegenstander.