Burgemeester Luc Winants (midden),  Colien Jacobs-van den Munckhof Ilinks) en Frits Basten.
Burgemeester Luc Winants (midden), Colien Jacobs-van den Munckhof Ilinks) en Frits Basten. Foto: Antoon Jeuken

Venrodse scheurkalender

Venray | Burgemeester Luc Winants nam donderdag uit handen van Colien Jacobs - van den Munckhof, voorzitter van Veldeke Kring Venray, het eerste exemplaar van de Venrodse scheurkalender 2021 in ontvangst.


Veldeke Venray heeft de scheurkalender ook dit jaar weer in eigen beheer samengesteld en uitgebracht, zodat de kopers ervan iedere dag kennis kunnen maken met Venrayse spreekwoorden en gezegdes die het Venrays dialect kleur geven en het gebruik van het eigen dialect bevorderen en stimuleren. Een werkgroep van Veldeke, bestaande uit Frits Basten, Hanny Craghs en Jacqueline van den Heuvel, maakte een selectie van spreekwoorden, uitdrukkingen, spreuken, gezegden en zegswijzen uit de Venrayse streektaal. Jori van den Munckhof en Mariel van den Munckhof verzorgden op hun beurt de vormgeving van en voor de kalender. Saskia Hoedemaekers maakte de foto voor op de omslag en Van den Munckhof Print en Media is verantwoordelijk voor het drukken van de Veldeke-kalender.

'Ideaal cadeau voor sinterklaas, Kerstmis of verjaardag'

De leden van Veldeke Venray hadden een streepje voor: zij hebben de Venrayse scheurkalender al bij voorinschrijving tegen een gereduceerde prijs kunnen reserveren. Vanaf donderdag 1 oktober is de scheurkalender te koop bij Boek- en kantoorvakhandel Roojboek, VVV-Venray en PLUS-supermarkt Guido van Dijck, tegen de verkoopprijs van 15 euro. "Een ideaal cadeau voor sinterklaas, Kerstmis, een verjaardag of gewoon 'voor de heb'", meldt Colien Jacobs - van den Munckhof, "De oplage is beperkt, er volgt sowieso geen tweede druk, dus ons advies is om niet te lang twijfelen over een eventuele aankoop. Bij dezen wensen wij alle kopers van de scheurkalender voor iedere dag van 2021 alvast veel leesgenot toe."