Afbeelding
Foto: eigen foto

Beroep op verjaring deels succesvol

Leunen | De eigenaar van Overbroekseweg 8 in Leunen heeft op 24 maart van dit jaar met de hulp van een adviseur beroep op verjaring ingediend voor de grond naast en aan de voorzijde van zijn woning. Dit beroep is deels succesvol gebleken.


Voor de grond aan de zijkant van de woning, zo'n 160 vierkante meter, is met succes een beroep op verjaring gedaan. Voor een stuk grond voor de woning van zo'n 68 vierkante meter is dit beroep onsuccesvol gebleken.

De familie is sinds 1990 woonachtig op het adres aan de Overbroeksweg en momenteel bereidt de familie de verkoop van de locatie voor. Bij de voorbereidingen van de verkoop is de familie gestuit op het feit dat zij de grond van de gemeente Venray al jaren in gebruik hebben. De zijkant van de woning is al jaren beplant met een haag en afgezet met een hekwerk, hierdoor is de grond niet meer toegankelijk voor derden. Aan de voorkant zijn wat lage haagje geplant en is de grond nog vrij toegankelijk.

Aan de hand van deze argumenten heeft de gemeente een beslissing genomen. De bijkomende kosten, zoals notariskosten, zijn voor rekening van de huiseigenaren.