Eerste nederlaag voor hockeysters

Heeze | De hockeysters van MHCV leden afgelopen zondag de eerste nederlaag van het seizoen in de derde klasse. Heeze, in de voorbereiding nog verslagen door MHCV, bleek in Brabant met 2-1 te sterk.


MHCV vertrok vol vertrouwen richting Heeze, maar werd al in de eerste helft onder druk gezet. Na de eerste helft stond het ondanks de druk van de thuisploeg nog 0-0. "In de rust hebben we overlegd en hebben we besloten om onze tactiek aan te passen. We lieten ons meer zakken en we wilden meer op de counter gaan spelen", legt speelster Eva Verschuuren uit. "Helaas kwamen hier geen doelpunten uit en was het Heeze die de eerste twee doelpunten scoorde."

Daarna zetten de bezoekers alles op alles om nog een punt binnen te slepen. "We hebben met het hele team vol druk gespeeld en wisten hier een paar kansen uit te creƫren." Het doelpunt van MHCV kwam uiteindelijk uit een strafcorner, waarbij Joni van Alst haar zusje Jet van Alst in staat stelde om te scoren: 2-1. "We gingen daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel helaas niet." Zondagmiddag speelt MHCV thuis tegen SHOT.


Heeze-MHCV 2-1 (0-0). Doelpunt MHCV: Jet van Alst.