Jan Jenneskens speecht voor het eerst als wethouder in de Venrayse raadzaal. Achter hem zijn vrouw en kinderen.
Jan Jenneskens speecht voor het eerst als wethouder in de Venrayse raadzaal. Achter hem zijn vrouw en kinderen. Foto: Rikus ten Brücke

Jan Jenneskens na eed wethouder

VENRAY | Met de installatie van Jan Jenneskens (61) als wethouder namens D66 is het college van de gemeente Venray weer op volle sterkte. Meerlonaar Jenneskens is de opvolger van Martijn van der Putten die voor de zomer aangaf naar Gilde Opleidingen te vertrekken, waar hij als directeur bedrijfsvoering aan de slag is gegaan. Overigens stemden dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering niet alle raadsleden in met de aanstelling van Jenneskens.


Vier van de 26 raadsleden (SP-fractieleider Jan Hendriks ontbrak) gaven met een schriftelijke tegenstem aan het niet eens te zijn met Jenneskens als wethouder, iemand stemde blanco, de andere 21 waren voor.

Ook was er een stemronde om Jenneskens ontheffing te verlenen om als niet-ingezetene van Venray toch als wethouder aan de slag te kunnen. Dat zagen Bernie van Lierop (Samenwerking Venray) en Tino Zandbergen (Venray Lokaal) niet zitten en zij stemden tegen, de andere 24 raadsleden wel.

Dat mocht de pret niet drukken. Even later beëdigde burgemeester Luc Winants de Meerlonaar als nieuw collegelid. Jenneskens gaat in Venray fulltime aan de slag. De ceremonie vond plaats in aanwezigheid van zijn vrouw en zijn twee dochters. "Het is een grote eer voor mij om deze opdracht op te pakken", zei Jenneskens in een korte speech. "Ik ben van Meerlo, maar goed bekend in Venray dat ik verder op de kaart wil zetten. Ik probeer de lijn van voorganger Martijn van der Putten met energie en passie voort te zetten. Dank alvast voor het vertrouwen dat ik op een goede manier hoop waar te maken." Eerder zei Jenneskens, die Onderwijs, Ruimtelijke Ordening, Financiën en Wonen in zijn portefeuille krijgt, nooit eerder politiek actief te zijn geweest. Hij was tot voor kort nog gezondheidsmaker voor Stichting Gezondste Regio, een functie die hij sinds 2018 bekleedde. Hij ontwikkelde allerlei initiatieven in de regio Noord-Limburg die te maken hebben met gezondheid. In een ver verleden werkte hij als leerkracht op de basisschool Megelsheim in Meerlo, daarna was hij voorzitter van het College van Bestuur van Dynamiek Scholengroep. Zijn middelbare schooltijd bracht hij door op het toenmalige Boschveldcollege in Venray.

Door de coronamaatregelen bleef het handen schudden om Jenneskens te feliciteren met zijn aanstelling door de raadsleden achterwege. Wel kreeg hij applaus, wat Winants de uitspraak ontlokte: "Dat krijg je niet altijd als wethouder." Wethouder Cor Vervoort kon niet applaudisseren voor zijn nieuwe collega. Hij zit vanwege corona thuis in quarantaine na terugkomst van een vakantie in Griekenland. "Maar hij mankeert niets", benadrukte Winants.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding