Liedjesfestival De Piëlhaas live op Peel en Maas TV

Venray | Het liedjesfestival van de Venrayse vastelaovesvereniging De Piëlhaas wordt op zaterdag 26 september live uitgezonden op het tv-kanaal van Peel en Maas TV en via de website, de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de Venrayse commerciële tv-zender.


Het is de Kemissie Liedje gelukt om binnen de coronarichtlijnen van het kabinet en het RIVM het traditionele liedjesfestijn als muzikale opening van carnavalsseizoen 2020-2021 op touw te zetten. In Schouwburg Venray strijden die avond zeven artiesten/groepen om de hoogste eer. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is (vier winnende liedjes) worden er dit jaar drie winnaars gekozen.


Een bewuste keuze gezien het aantal deelnemers. De deelnemers zijn Maik & Kyra, Pim & Peet, Marcel en Marly, Loss!, Nevvenén, Onderstebaove en Verrékkes Moj. Het avondvullend programma van bijna twee uur begint om 20.00 uur. Er is twee keer een optreden van de zeven artiesten. Als intermezzo zijn er bijdragen van Feest-J, vorig jaar winnaar van het KLF, en uit de eigen TOPP-stal Gén Twiefel.


In de pauze is er daarnaast een blokje van De Piëlhazenkeutel Live. Aan het einde worden de drie winnende inzendingen op het podium bekendgemaakt. Tussen de tweede ronde en de bekendmaking van de uitslag speelt Pruuf Mar een aantal nummers. Vanwege het coronavirus is er in de zaal van de schouwburg slechts plaats voor 150 bezoekers, een deel bestemd voor familie, vrienden en bekenden van de deelnemers, en het andere deel gaat naar vastelaovesliefhebbers. Evenals vorig jaar worden de winnende nummers van het liedjesfestival ook dit jaar uitgebracht via verschillende streamingdiensten zoals Spotify. De presentatie is in handen van Sjoerd van der Coelen en Tom Daemen. De productie is in handen van Audica Video uit Blitterswijck, in opdracht van Peel en Maas TV.