Kinderboekenweek in teken En toen?

Venray | Van 30 september tot en met 11 oktober gaat de Kinderboekenweek 2020 terug in de tijd met het thema En toen? Met dit thema wordt de geschiedenis tot leven gewekt en kunnen kinderen werelden van vroeger ontdekken. Daar is geen tijdmachine voor nodig. De wereld uit het verleden leer je kennen door het lezen van boeken. In de bibliotheek kunnen kinderen luisteren naar verhalen over kastelen en ridders, een demonstratie van een klompenmaker bijwonen en meedoen met een speurtocht.


Op woensdag 30 september van 14.30 tot 15.15 uur kunnen kinderen alles te weten komen over kastelen, ridders en jonkvrouwen. Verhalenverteller Frans van de Pas gaat terug naar de tijd van toen. In de interactieve vertelvoorstelling kunnen kinderen een katapult, kruisboog en maliënkolder uitproberen, wordt het kind omgetoverd tot een mooie jonkvrouw of een dappere ridder of …….komt als boef in de schandpaal te staan. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar zijn welkom om te komen luisteren. Vooraf aanmelden via info@biblionu.nl. Kosten 2 euro per persoon.


Woensdag 7 oktober laat klompenmaker Carel Jeuken van 14.00 tot 16.30 uur zien hoe je van hout een klomp maakt. Vroeger toen iedereen op houten schoenen liep, was klompenmaker een heus beroep. Er moesten zes tot zeven paar klompen per dag gemaakt worden, om rond te kunnen komen. Nu is het voor Carel Jeuken een hobby, maar het blijft wel serieus werk, want de maten van de klompen moeten wel goed zijn.


Zelfs in de Griekse oudheid werd er al een raket gebouwd. Maar hoe zag die eruit? In de bibliotheek kunnen kinderen op zoek naar stellingen over raketten en op een speciaal formulier invullen of deze stellingen waar zijn of niet. Meedoen kan van 30 september tot 24 oktober.

Onder de goede inzendingen worden prijsjes verloot.