Afbeelding
Foto: Persfoto

Jubilarissen en erelid BVV'27

Blitterswijck | BVV’27 in Blitterswijck heeft donderdag haar jubilarissen gehuldigd. Sjaak Sluiters en John Boom zijn 25 lid, Hay Hofmans, Hay Gooren en Willy Hendrickx vieren hun 60-jarig lidmaatschap en Paul Rütten is al 70-jarig lid van de voetbalclub. Daarnaast werd Wiel Hendrickx uitgeroepen tot erelid.


Sjaak Sluiters kwam bij de club als jeugdleider en zette zich vele jaren in voor de jeugdafdeling. Daarnaast was hij altijd te benaderen om vanuit de dorpsraad mee te denken in verenigingsvraagstukken. Op dit moment is hij steunend lid van de vereniging.


John Boom begon als grensrechter van het derde elftal. Daarnaast was hij actief als scheidsrechter van de C-jeugd, senioren en veteranen. Bij de veteranen voetbalde hij ook en voor dat team scoorde hij zelfs één doelpunt. Later werd hij actief in de kantine. Eerst wekelijks bij de veteranen en later bij de groep vaste kantinevrijwilligers op de zondagen. Op dit moment staat hij iedere donderdagavond in de kantine en is hij steunend lid.


Hay Hofmans was jarenlang verdediger van het eerste elftal. Vooral de periode eind jaren zestig, waarin BVV'27 kampioen werd in de vierde klasse, was een mijlpaal voor Hofmans en zijn teamgenoten. Voor de verenging is dit nog altijd één van de hoogtepunten uit de historie omdat de club door het behalen van de titel voor het eerst promoveerde naar de derde klasse. Daarnaast was hij meerdere jaren leider bij de senioren. Later stond hij bij de ingang van het sportpark om entree te heffen voor de wedstrijden van het eerste elftal. Op dit moment is hij steunend lid.


Hay Gooren voetbalde tot zijn 50ste en trainde daarna nog tot zijn 56ste iedere week mee. Het kampioenschap als speler van het eerste elftal met promotie naar de derde klasse was voor hem hét sportieve hoogtepunt. Over de verdiensten van Hay Gooren als vrijwilliger van BVV’27 zijn meerdere pagina’s vol te schrijven. Zo was hij onder andere bestuurslid, contributieophaler, schilder van de nieuwe kantine en kleedlokalen, maar ook 30 jaar lang schilder voor het jaarlijks onderhoud, jeugdleider, jeugdtrainer, sponsor, oprichter en verzorger van de kantinepoule, lid van de activiteitencommissie en 13 jaar lang medebeheerder van de kantine. Op dit moment is hij steunend lid.


Willy Hendrickx staat de laatste jaren vooral bekend als kantinevrijwilliger. Zo stond hij bijna 25 jaar lang ieder dinsdag- en donderdagavond in de kantine en waar nodig ook nog op de zondagen. Daarnaast was hij in het verleden ook bestuurslid van de vereniging en jarenlang leider van meerdere teams, de meeste jaren van het eerste elftal. Ook was hij jaren actief als jeugdleider en begeleider bij de jeugdkampen. Tevens zat hij in diverse commissies en was hij materiaalman en onderhoudsmedewerker op het sportpark. Eigenlijk heeft hij bijna alles, behalve voetballen, wel gedaan.

Paul Rütten is met zijn 84 jaar het oudste lid, en ook het lid met de meeste lidmaatschapsjaren. Hij is als mister BVV een persoon die ontzettend begaan is met de club. Nog steeds komt hij wekelijks een kijkje nemen op de club en toont hij veel interesse in het reilen en zeilen binnen BVV. Paul Rütten voetbalde zelf vele jaren, ook in het eerste elftal. Op latere leeftijd voetbalde hij ook nog jaren bij de veteranen. Naast het voetballen zette hij zich ook enorm actief in als vrijwilliger. Zo was hij in de jaren 70 en 80 onder andere zestien jaar secretaris van BVV'27. Van 1975 tot 1978 was hij daarnaast ook nog eens penningmeester van de club. Hij was ook heel actief bij de Pinksterfeesten, wat vroeger een heel evenement was. Later was hij nog vele jaren heel actief als één van de kartrekkers van de vaste vrijwilligers van het sportpark. Daarnaast zorgde hij vele jaren voor het heffen van de entreegelden bij de wedstrijden van het eerste elftal. Vanwege al zijn verdiensten voor de vereniging is hij al lang geleden benoemd tot erelid van de vereniging.


Voorzitter Niels Hendrix benoemde Wiel Hendrickx vanwege zijn vele verdiensten tot erelid: "Willy, bijna 25 jaar lang stond jij iedere dinsdag- en donderdagavond hier in de kantine achter de tap. Daarnaast draaide jij ook altijd de gehele voorbereiding en waar nodig ook nog op de zondagen kantinediensten. Vele spelers, speelsters, trainers en supporters heb jij meegemaakt. Vele successen en natuurlijk ook dieptepunten maakte jij mee. Maar altijd stond jij daar achter de tap vol trots en met een giechelende lach jouw verhalen over vroeger als leider van de A-jeugd of leider van het eerste elftal te vertellen. Wat er ook gebeurde, in jouw ogen was er nooit een betere club dan jouw eigen BVV. Natuurlijk was het niet altijd alleen maar lachen geblazen, want Willy was er ook heel goed in om zijn ongezouten mening over de gang van zaken of de wedstrijden van het eerste elftal te verkondigen. Zoveel jaren iedere dinsdag en donderdag trouw naar het sportpark komen is al een hele prestatie, maar dat is nog lang niet alles wat jij voor onze vereniging gedaan hebt. Zo was jij in het verleden ook bestuurslid van de vereniging en jarenlang leider van diverse teams, de meeste jaren van het eerste elftal. Ook was jij jaren actief als jeugdleider en begeleider bij de jeugdkampen. Ook zat jij in diverse commissies en was jij materiaalman en onderhoudsmedewerker op het sportpark. Eigenlijk heb jij bijna alles, behalve voetballen, wel gedaan."


Foto: Wiel Hendrickx is tot erelid van BVV'27 benoemd.