Manual-voorzitter Paul Menheere heeft een verleden als basketballer.
Manual-voorzitter Paul Menheere heeft een verleden als basketballer. Foto: Antoon Jeuken

Nieuwe voorzitter Manual

Venray | Paul Menheere hanteert sinds enige tijd de voorzittershamer bij handbalvereniging Manual. De Venraynaar is pas enkele jaren lid van de handbalclub, maar steekt graag de handen uit de mouwen voor Manual. "Eigenlijk is het allemaal heel snel gegaan, maar ik ben bij Manual heel goed ontvangen. De vereniging is een warm bad. Het klinkt heel cliché, maar het is echt zo", vertelt de 40-jarige Venraynaar enthousiast.


Menheere was jarenlang fanatiek basketballer bij Jumpers'76 in Venray, dus de overstap naar een handbalvereniging lag in eerste instantie niet erg voor de hand. "Ik basketbal al jarenlang niet meer, maar een paar jaar geleden wilde graag weer in teamverband gaan sporten. Bij Manual kende ik wat mensen en zij zeiden: 'Kom toch handballen. Het is hartstikke leuk'. Nou, dat heb ik gedaan en de rest is geschiedenis, zou je kunnen zeggen. Vanaf het eerste moment ben ik op mijn plek bij deze vereniging. Ik speel mijn wedstrijden in het tweede team en dat gaat eigenlijk erg goed al heb ik de laatste tijd last gehad van een blessure."

De laatste maanden merkte Menheere dat hij meer wilde doen bij Manual. Toen hij aangaf wel een bestuurlijke functie te ambiëren, sloot hij aan bij een bestuursvergadering. "Ze vroegen eigenlijk direct al of ik de nieuwe voorzitter wilde worden. Daar schrok ik in eerste instantie een beetje van, maar toen ik ging nadenken over het verzoek heb ik uiteindelijk toch 'ja' gezegd. Ik ga het wel op mijn manier doen, ik wil verder bouwen met Manual."

Menheere nam het stokje over van Eric Aelmans en is voorzitter geworden in een spannende en onzekere tijd. "Het vergt de nodige creativiteit, maar ik denk dat Manual er eigenlijk erg goed op staat. De mannen en vrouwen spelen op een mooi niveau en de laatste jaren is dat niveau alleen maar gestegen. Dat is mooi om te zien. Ik ben erg trots op de verschillende teams. Ook van de jeugdteam kan ik enorm genieten, maar er kan natuurlijk altijd meer jeugd bij. Het is ook altijd mogelijk om je aan te melden voor proeftrainingen. Dat geldt voor junioren en senioren. En je hoeft geen handbalervaring te hebben om te gaan handballen, dat heb ik zelf ervaren."

Samen met de club wil Menheere nu doorgroeien. In een moeilijke, maar uitdagende tijd ziet hij voldoende mogelijkheden om stappen te zetten. "Ik wil beginnen met een stukje interne groei. Kinderen die beginnen bij de jongste teams moeten op een goede manier kunnen doorgroeien naar de hogere jeugdteams en uiteindelijk de senioren. Daarnaast wil ik een stukje samenwerking realiseren met clubs uit de regio. We hebben al gesprekken gehad met Horst en Deurne. Het is niet zo dat we al gaan fuseren, maar we kunnen bijvoorbeeld wel samen scheidsrechters opleiden. Zo gaan we kijken hoe we elkaar kunnen ondersteunen."

Daarnaast wil de voorzitter een beroep doen op de leden van Manual. "We hebben al veel vrijwilligers die zich inzetten voor club, maar meer is altijd beter. Ik zou het mooi vinden als veel leden wat meer vrijwilligerstaken zouden vervullen. Het is in de huidige tijd moeilijker om vrijwilligers te vinden en als we het samen doen, dan wordt het voor iedereen wat makkelijker. Daar ben ik ook met veel spelers en vrijwilligers over in gesprek. We zoeken een stukje bereidheid bij de leden, maar laat ik vooropstellen dat het goed gaat bij Manual. We hebben een mooie vereniging en dat willen we graag zo houden."

Paul Menheere wil met Manual stappen vooruit zetten
Afbeelding