Afbeelding
Foto: Eigen foto

MGC Venray huldigt twee jubilarissen

Venray | Op 21 september 1970 werd de midgetgolfvereniging MGC Vlakwater opgericht. Dat wordt op zaterdag 26 september gevierd bij Mini Camping Heide.


Hierbij worden tevens twee leden van MGC Venray in het zonnetje gezet. Allereerst Gerrit Vermeulen, die zijn 50-jarig jubileum viert en dus vanaf de oprichting lid is van de vereniging. Gerrit was fanatiek en wist zelfs negen keer clubkampioen te worden. Tevens werd hij drie keer individueel districtskampioen in de afdeling Zuid en ook drie keer met zijn team. Hij haalde twee keer de indoortitel binnen.


In 1987 behaalde MGC Vlakwater, dat verder bestond uit Gerrit Janssen, Harrie Lenssen en Hans Peeters, de derde plaats bij de Nederlandse kampioenschappen voor teams, die werden gehouden in het Gelderse Doorwerth. Individueel werd hij toen de Venrays beste speler met een voor die tijd uitstekend gemiddelde van 23,6 over tien ronden.

Zelf noemt Gerrit deze prestaties de hoogtepunten uit zijn lange loopbaan. Tot op de dag van vandaag heeft hij nog drie clubrecords op zijn naam op de banen van Mini Camping Heide, namelijk 19, 65 en 97 slagen over respectievelijk één, drie en vier ronden. Gerrit was ook de gangmaker in de club om de banen na overleg met Jan en Gerrie van der Haghen naar Mini Camping Heide te verhuizen, nadat het Vincent van Gogh Instituut in 2011 had besloten dat de banen moesten verdwijnen. Hij houdt verder van wandelen en fietsen.

Leo Wilms en Gerrit Vermeulen in het zonnetje

De andere jubilaris is Leo Wilms, die zijn 25-jarig lidmaatschap viert. Leo en zijn echtgenote Bets werden in 1995 allebei lid, nadat ze door Harrie Lenssen een paar keer gevraagd werden en alvast konden proefdraaien tijdens de indoorcompetitie. Vanaf dat moment was de kogel door de kerk. Leo werd éénmaal kampioen en één keer winnaar van de bekercompetitie, de voorloper van de Jan Litjens Trofee. Leo won wel prijzen op toernooien en bewaart de beste herinneringen aan de twee eerste prijzen, die hij wist te bemachtigen op de toernooien van Duno in Doorwerth. Leo was vooral een doener. Bij allerhande klussen van de banen of het park was hij niet te beroerd zijn handen uit de mouwen te steken.


Leo en zijn echtgenote doen het nu rustiger aan en spelen niet meer, maar willen wel nog altijd op de hoogte gehouden worden. Beiden hebben in het jeu-de-boulen nog een andere hobby, waar ze hun hart aan verpand hebben en die ze in Oostrum beoefenen.


Op de foto links Gerrit Vermeulen en rechts Leo Wilms.