Karima (links) en Yvonne Willems reikten het leefstijlmagazine uit.
Karima (links) en Yvonne Willems reikten het leefstijlmagazine uit. Foto: Henk Lammen

Karima leefstijlambassadeur

Venray | Karima Lamrini Ibethioui is vorige week benoemd tot eerste leefstijlambassadeur van de gemeente Venray. Bij die gelegenheid werd ook het eerste leefstijlmagazine gepresenteerd en overhandigd aan enkele kinderen van basisschool Krokodaris in de wijk Brukske.


De leefstijlambassadeurs moeten een bijdrage gaan leveren aan de fitheid, vitaliteit en gezondheid van de inwoners van Venray. "Het team ambassadeurs wordt een dwarsdoorsnede van de samenleving: jong en oud, man en vrouw, met en zonder beperking, met Nederlandse roots of een migratieachtergrond", aldus Yvonne Willems, programmaregisseur van Venray Beweegt. "Van de leefstijlambassadeurs wordt verwacht dat zij een gezonde leefstijl promoten en een aantal keren per jaar beschikbaar zijn voor activiteiten."


De keuze voor 'tante Karima', zoals ze in de wijk Brukske bekendstaat, als eerste leefstijlambassadeur was een bewuste. Willems: "Zij brengt in haar wijk kinderen letterlijk en figuurlijk in beweging en laat kinderen ervaren hoe leuk sporten en bewegen is. In het team van speelcoach Henk is zij een energiek en inspirerend voorbeeld. Een bevlogen vrouw die de maatschappelijke uitdaging oppakt om in de wijk Brukske mensen fitter en gezonder te laten leven." Karima Lamrini voelt zich vereerd met de uitverkiezing tot eerste leefstijlambassadeur. "Ik ben heel trots, vind het geweldig dat ik ben gevraagd", vertelt de 34-jarige Venrayse, moeder van zes kinderen. "Ik vind het enorm belangrijk dat kinderen veel bewegen. Dat zij aan sport doen. Samen met speelcoach Henk wil ik het goede voorbeeld geven." Er werd bewust gekozen voor iemand uit de samenleving om als eerste leefstijlambassadeur te fungeren. Willems: "Je kunt een publiekelijk bekend iemand vragen voor promotie en ondersteuning, maar het is mooier als het een persoon is die gedragen wordt door de gemeenschap. Karima neemt uit haar eigen gevoel en motivatie de kinderen mee om meer te bewegen, een gezonde leefstijl na te streven, maar ook respect naar elkaar te tonen."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding