Afbeelding

Punt voor Sporting ST

Swolgen | Het hernieuwde Sporting ST kwam zondagmiddag niet verder dan 1-1 tegen Lottum. Bij de fusieclub uit Swolgen en Tienray maakte onder meer doelman Sem Custers zijn competitiedebuut.

Sporting begon zwak aan de wedstrijd en de eerste kans was voor Lottum, maar Custers bracht redding. In de negentiende minuut mocht Micha Cox aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar zijn inzet ging net over het doel.

In de dertigste minuut kreeg Lottum de ultieme kans om op voorsprong te komen, maar een strafschop werd gestopt door Sporting-doelman Custers. Nog voor rust kreeg Sporting enkele kansen om op voorsprong te komen, maar de doelman van Lottum was telkens op zijn post of het vizier van de aanvallers stond niet op scherp.

In de 52ste minuut kwam Lottum op voorsprong en zes minuten later kwam Sporting alweer op gelijke hoogte. Jimmie Janssen schoot een directe vrije trap tegen de touwen. Kansen in het restant van de wedstrijd zijn schaars. Ruim tien minuten voor tijd kreeg Jur Janssen een goede kopkans, maar hij miste jammerlijk. Niet veel later schoot Tim van Rijswick op de lat.

Sporting ST-Lottum 1-1 (0-0). Doelpunt Sporting ST: Jimmie Janssen.