SVOC'01/SV United baalt

Schijndel | Celeritas/Avanti pakte zondagmiddag in de overgangsklasse een punt tegen SVOC ’01/ SV United: 7-7. Het was het eerste puntverlies voor de gasten, die de eerste twee duels in de nieuwe competitie winnend afsloten.

De gasten begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden binnen no-time met 0-3 voor. Vervolgens kreeg de tegenstander ook enkele kansen, waarvan er enkele werden benut, maar dat gold ook voor SVOC'01/ SV United, dat met een voorsprong van drie punten ging rusten: 2-5. Beide ploegen maakten er een fysieke en spannende wedstrijd van, waarbij het tot aan het laatste fluitsignaal spannend bleef. Na de rust was het voor de ploeg van trainer-coach Astrid Classens aanvallend wat meer zoeken, waardoor SVOC'01/ SV United minder makkelijk tot het uitspelen van kansen kwam. De tegenstander kwam in het tweede deel van de wedstrijd met een paar treffers qua score steeds dichterbij en in de laatste minuut zelfs op gelijke hoogte. "Dat was balen, maar we hebben er tot het laatste moment voor gevochten", meldt Elien Nabben.

Celeritas/Avanti: 7-7 (2-5). Femke Kleeven (2), Elien Nabben (2), Maud Arts, Anke Geurts, Sofie de Mulder.