SV United komt terug van achterstand

Wanssum | SV United is het debuutseizoen in de derde klasse D begonnen met een gelijkspel tegen EGS'20. In Wanssum kwam het elftal van trainer Fenne Smits terug van een 0-2 achterstand tegen de fusieclub uit Escharen, Graven en Velp.

De eerste mogelijkheid van het duel was voor United, maar Bram Lookman schoot naast na een vlot lopende aanval over meerdere schijven. Na ruim een kwartier voetballen kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een halfuur leek United op gelijke hoogte te komen, maar een schot van Jeffrey Cuppen werd door de doelman van de bezoekers uit de kruising geranseld. Niet veel later kwam EGS'20 op 0-2. In de eerste helft slaagde United er niet meer in om de bezoekers pijn te doen.

Na rust schakelde de thuisploeg een tandje bij en in de 64ste minuut maakte Mike Linders namens United de aansluitingstreffer: 1-2. Hij zette de keeper op het verkeerde been en schoot met links raak. Indy Phillips maakte in de 72ste minuut de gelijkmaker. De aanvaller schoot de bal hard in het doel. United drong daarna nog wel aan op de gelijkmaker, maar onder meer het vizier van Cuppen stond niet op scherp.

SV United neem het zondagmiddag in Groesbeek op tegen Germania.

SV United-EGS'20 2-2 (0-2). Doelpunten United: Mike Linders en Indy Phillips.