Venrays Mannenkoor

Repetities donderdagen 24 september en 1 oktober van 19.30 tot 22.00 uur in De Witte Hoeve in Venray. Mannen die lid willen worden kunnen zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. De algemene ledenvergadering vindt plaats op woensdag 14 oktober. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Vocal Group Transparant

Repetitie woensdag 30 september in De Witte Hoeve in Venray van 20.00 tot 22.15 uur. Meer informatie over het koor is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl, Facebook, Instagram en Twitter.

Zangers van St. Frans

Repetitie vrijdag 25 september om 19.15 uur voor de alten en sopranen in de Paterskerk, om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te repeteren tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Zondag 27 september boekenmarkt, degenen die aangewezen zijn voor de opbouw graag op tijd aanwezig. Dinsdag 29 september om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut aan de Langeweg 92, om 20.00 uur is er nog stemvorming voor een aantal mannen. Zondag 4 oktober koorverjaardag 11.00 uur hoogmis in de Paterskerk. Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op de repetities. Kijk ook eens op www.zangersvansintfrans.com.

Oud papier

DOS Venray haalt op vrijdag 25 september oud papier op in de wijken Brabander (met Overloonseweg) en Veltum. Om 9.00 uur wordt begonnen in Brabander. In Veltum gaat het om het gebied gelegen tussen Weg in den Berg, Kempweg, Westsingel en Langstraat/Hoebertweg. Hier start het ophalen om 13.00 uur. Het verzoek is om het papier tijdig en goed gebundeld aan de straatkant te zetten.

De Springplank

De kinderen vanaf vijf jaar tot en met groep 5 van de basisschool beginnen op maandag 28 september met het thema muziek. Van 18.30 tot 19.45 uur wordt er geknutseld en herrie gemaakt. Dinsdag 29 september van 18.30 tot 20.00 uur reactiespelletjes zoals dweilhockey voor de jeugd van de groepen 6, 7 en 8. Aansluitend om 20.15 uur teamvergadering voor bestuur en leiding dinsdaggroep.

Koor Chrisko

Wekelijks repetitie op maandag om 19.30 uur in de Paterskerk. Zaterdag 26 september 18.00 uur Heilige mis Paterskerk. Bezoek onze website www.koorchrisko.nl voor verdere informatie. Of informeer bij Marly de Haart, telefoon 588176, of Norma Ansinger, telefoon 585234.

Speurtocht IVN op 27 september

IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 27 september een zoek- en opdrachtenspeurtocht voor gezinnen. De speurtocht start tussen 9.30 en 10.30 uur op de parkeerplaats bij de jachthaven in Wanssum.


Met (groot)ouders gaan de kinderen op pad om het nieuw ontwikkelde gebied in en rond Wanssum te ontdekken. De tocht duurt ongeveer twee uur en foto’s en opdrachten wijzen de weg. De paden zijn goed begaanbaar en dus ook geschikt voor buggy’s en dergelijke. Het is bijna niet voor te stellen, maar in 1995 stond het water in Wanssum zo hoog dat er geen auto of fietser meer doorheen kon. De Maas was overstroomd, het hele centrum stond onder water en zelfs het kerkhof stond helemaal blank. Knappe koppen gingen aan het werk en bedachten grootse plannen. Ze noemden dit het project Ooijen-Wanssum. Voor het centrum van Wanssum had dit grote gevolgen. Twee jaar lang was het een grote bouwput. Het oude gemeentehuis en het tankstation verdwenen, een nieuwe rondweg werd aangelegd, er kwam een nieuwe brug over de haven en ook is er aan de natuur gedacht. Bij de nieuwe brug is er in het Broek een stukje natuur ontstaan met water, bruggetje en stapstenen. Een speelparadijs voor kinderen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Repair Café Venray

Het volgende Repair Café is op woensdag 30 september van 13.00 tot 16.00 uur in De Kemphaan in Venray. Kom dan weer met defecte spullen naar De Kemphaan. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding en ander textiel, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. En dat voor slechts een vrijwillige bijdrage in de te maken kosten.

Dagtocht IVN

IVN Geijsteren-Venray houdt op zondag 4 oktober een dagtocht naar Connecterra (Nationaal Park Hoge Kempen) in België. Vertrek is om 8.30 vanaf parkeerplaats van de Gamma aan de Plataanstraat 17 in Venray. In de ochtend bezoeken de deelnemers het Thorpark in Genk. Dit park is een gebied achter een voormalige mijn. Daarna rijden de deelnemers naar Maasmechelen, waar ze onder leiding van een ranger de Ecotron bezoeken. Dit is een hoogtechnologische onderzoeksinstallatie waarin onderzoekers van de UHasselt de effecten van klimaatverandering op de biodiversiteit bestuderen. Aanmelden voor 30 september via het secretariaat: schaekens@ziggo.nl..

Aanmelden kan door tien euro over te maken op rekening NL 36 RABO 0156320339 ten name van IVN Geijsteren-Venray onder vermelding van Dagactiviteit 4 oktober. Meer informatie: www.IVN-Geijsteren-Venray.nl.