SSS'18 onderuit tegen ZSV

Zeilberg | SSS'18 heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren op bezoek bij ZSV in Zeilberg. De ploeg van trainer Michel Kuijpers ging in de eerste klasse D met 2-0 kopje onder.

De bezoekers uit Overloon deden zondagmiddag absoluut niet onder voor de thuisploeg. SSS'18 gaf ZSV flink wat weerstand en was gelijkwaardig aan de thuisclub. Beide ploegen kregen kansen, maar scoren bleef een moeilijke opgave voor SSS'18. Na een helft voetballen was het duel nog steeds in evenwicht: 0-0. De tweede helft was nauwelijks vijf minuten oud en Wout Janssen maakte een grote blunder door de bal te ver van zich af te laten springen. Hij verloor de bal aan zijn tegenstander, maar die vond vervolgens doelman Sjoerd Cornelissen op zijn weg. Uit de daaropvolgende corner kwam ZSV uiteindelijk op voorsprong. In eerste instantie werd de bal nog weggewerkt, maar in de herkansing werkte Dirk van Limpt de bal in het doel: 1-0. SSS’18 pakte daarna de draad op en de gelijkmaker hing in de lucht. In de zestigste minuut kreeg SSS’18 een open kans om de gelijkmaker te scoren. Van links werd de bal laag voorgegeven en Koen van Bree stapte over de bal zodat Nic van Ool de bal voor het inschieten had, maar Van Ool miste. In de 63ste minuut werd Van Ool vervangen door Burak Tastan. SSS’18 ging op jacht naar de gelijkmaker en moest daardoor achterin ruimte weggeven. Het was vooral keeper Sjoerd Cornelissen die met een aantal schitterende reddingen de bezoekers op de been hield. SSS’18 kreeg nog diverse kansen om te scoren, maar ook dat lukte niet. In de 85ste minuut was het weer ZSV dat een doelpunt wist te scoren. Het was een gouden wissel, want invaller Ward Veldpaus wist te scoren: 2-0. SSS’18 neemt het zondagmiddag in Overloon op tegen Geldrop.