Niek Versteegen schiet zijn tweede van de middag tegen de touwen.
Niek Versteegen schiet zijn tweede van de middag tegen de touwen. Foto: Rikus ten Brücke

Venray | SV Venray sloot zondagmiddag in de eerste klasse D een spektakelstuk op eigen veld winnend af. Het elftal van trainer Frans Koenen won dankzij een treffer van invaller Bram Vievermans in de laatste minuut met 4-3 van Chevremont. "Het is heerlijk om het seizoen zo te beginnen", zei doelman Arjan Ardts na afloop voor de camera van Peel en Maas TV.

Venray begon sterk aan de wedstrijd en controleerde het spel vanaf het eerste fluitsignaal. Al in de dertiende minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Stijn Brinkman vond aanvaller Koen Verlinden en hij speelde spits Niek Versteegen aan in de diepte. Versteegen plaatste de bal knap in de lange hoek achter doelman Twan Roex.

Diezelfde Versteegen kreeg enkele minuten later de ultieme kans om de score te verdubbelen, maar hij schoof de bal naast nadat hij de doelman omspeelde. Niet veel later kregen de bezoekers een strafschop. Stan van Dijck haakte Daniel Meijer en de scheidsrechter wees naar de strafschopstip. Meijer ging zelf achter de bal staan en schoot raak: 1-1.

In de dertigste minuut kregen de bezoekers opnieuw een strafschop. Stan Kersten maakte op de rand van het strafschopgebied een overtreding en Meijer mocht opnieuw aanleggen voor een penalty. Hij schoot de bal door het midden terwijl Venray-doelman Arjan Ardts de hoek in dook. Het spektakelstuk kreeg al snel een vervolg, want amper vier minuten later stond het alweer 2-2. Versteegen tekende voor zijn tweede van de middag. De aanvaller schoot raak op aangeven van Stan Kersten. Met zijn doelpunt bepaalde de spits de ruststand op 2-2. Vlak voor rust had Versteegen ook nog de 3-2 op zijn schoen, maar zijn inzet ging naast.

Vijf minuten na rust keek Venray weer tegen een achterstand aan. Chevremont kreeg de bal op de linkerkant van het veld en via een korte combinatie trokken de bezoekers ten aanval. Uiteindelijk belandt de bal bij Eloy Cox. Hij controleert de bal en schiet het leer onhoudbaar in het doel.

Opnieuw liet een antwoord van de equipe van Koenen niet lang op zich wachten en wéér was Niek Versteegen het eindstation. De watervlugge aanvaller werd de diepte ingestuurd door Jesse Rommen, ging de combinatie aan met Stan Kersten en rondde bekwaam af.

Niek Versteegen hattrickheld, Bram Vievermans goudhaantje

De bezoekers uit Zuid-Limburg komen vijf minuten voor tijd met tien man te staan als de scheidsrechter een rode kaart trekt voor Kevin Senden. De middenvelder van Chevremont komt, als het spel stil ligt vanwege een overtreding van Senden, in contact met Venray-invaller Rick Egelmeers en daarbij maakt Senden een slaande beweging.
De rode kaart is het teken voor Venray om een tandje bij te schakelen. Dat resulteert uiteindelijk in de 4-3 van invaller Bram Vievermans. Bij een hoekschop van Venray staat hij volledig vrij, neemt de bal vol op de slof en schiet het leer loepzuiver in de kruising. "Een geweldig doelpunt", vertelt Ardts. "Het is een goed beging van onze kant en deze lijn moeten we doortrekken naar zondag als we spelen tegen Venlosche Boys. Ook dat belooft weer een mooie wedstrijd te worden."

SV Venray-Chevremont 4-3 (2-2). Doelpunten SV Venray: Niek Versteegen (3) en Bram Vievermans.

SV Venray: Ardts; Jarno Peeters, Van Dijck, Willemse, Cornelissen; Bram Kersten, Brinkman, Rommen (72. Rick Egelmeers), Stan Kersten; Niek Versteegen en Koen Verlinden (72. Bram Vievermans).