Boy Janssen (16) is de bal even kwijt, Ken Weijenberg (10) kijkt toe.
Boy Janssen (16) is de bal even kwijt, Ken Weijenberg (10) kijkt toe. Foto: Henk Lammen

Rode kaart smetje op zege

Holthees | Leunen is de eerste koploper van de vijfde klasse D. Het elftal van trainer Freek Thoone was zondagmiddag te sterk voor Holthees. Het werd op sportpark De Halt 0-3 in het voordeel van Leunen. Thoone was blij met de vliegende start van zijn elftal: "Ik ben heel tevreden met het resultaat en vertoonde spel."

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Kay Wijenberg gaf de bal mee aan Luca Janssen die recht op de keeper van Leunen schoot. Na een half uur voetballen kreeg Janssen opnieuw een mogelijkheid, maar na een individuele actie schoot hij de bal naast het doel.

Niet veel later nam Leunen voor het eerst het doel onder vuur, maar een schot ging recht op de keeper van Holthees af. In de 38ste minuu was het alsnog raak voor de bezoekers. Thomas Weijs kreeg de bal en schoot door het midden hard raak. Twee minuten voor rust werd de score zelfs verdubbeld door Leunen. Mark Hendriks nam een vrije trap en schoot de bal in de verre hoek in het doel: 0-2.

Rode kaart

Na rust ging de thuisploeg wat aanvallender spelen. In de 53ste minuut kreeg Siem Vullings van Leunen binnen een paar minuten twee gele kaarten en dus rood. Daarna probeerde de thuisploeg de aansluitingstreffer te forceren. De eerste kans was voor Ahmet Duran die de bal tegen de paal kopte. Niet veel later kreeg Duran weer een mogelijkheid, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. De daaropvolgende hoekschop belandde bij Luca Janssen en hij schoot over. "Na de rode kaart gokten wij op onze snelheid voorin en met enkele counters waren we levensgevaarlijk", vertelde Thoone.

In de tachtigste minuut werd het duel beslist. Uit een van de vele uitbraken bepaalde Weijs uiteindelijk de eindstand op 0-3. Na een goede actie schoot hij de bal in het doel. In de laatste minuut kreeg Holthees nog de kans om de eer te redden, maar de doelman van de bezoekers bracht telkens redding.

Leunen start competitie met zege op Holthees

"Na afloop zei ik tegen de jongens: 'Als we dit niveau wekelijks halen, dan gaan we een mooi seizoen tegemoet'. We hadden het duel eerder kunnen beslissen, maar we misten wat scherpte. Over het algemeen ben ik heel tevreden."

Competitiedebuut

Patrick Wijnen debuteerde zondagmiddag als trainer van Holthees in competitieverband. Hij kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd. "We begonnen aardig aan de wedstrijd en speelde het eerste kwartier goed. We kregen ook enkele kansen, maar die konden we niet benutten. Toen Leunen met tien man kwam te staan, speelden we voornamelijk op hun helft, maar we waren erg slordig met het balbezit in overtal. Ondanks de vele slordigheden kregen we wel enkele kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde."

Terechte uitslag

Uiteindelijk kon Wijnen, die afgelopen zomer overkwam van Volharding uit Vierlingsbeek, zich vinden in de uitslag. "Over de hele wedstrijd gezien vond ik dat we te weinig hebben laten zien om aanspraak te maken op een punt of meer. Verdiende overwinning Leunen."

Voor Holthees staat er zondagmiddag een uitduel met Lottum op het programma en Leunen neemt het op sportpark 't Klaverblad op tegen Resia.

Holthees-Leunen 0-3 (0-2). Doelpunten Leunen: Thomas Weijs (2) en Mark Hendrix.

Rode kaart: Siem Vullings (Leunen)