Afbeelding
Foto: Laura Schapendonk.

Nieuwe website schouwburg

Venray | In de Rabozaal van Schouwburg Venray werd afgelopen maandag de nieuwe website van het Venrayse theater gelanceerd. Een nieuwe website is voor de schouwburg een essentiële stap om klaar te zijn voor de toekomst, zeker in tijden van de coronacrisis, waar het theater de gevolgen van merkt.


Directeur en programmeur Paul Franssen laat weten dat de website het belangrijkste marketing- en verkoopkanaal is voor Schouwburg Venray. “Door het wegvallen van de oorspronkelijke programmering en het uitblijven van een brochure is onze website nu nog meer van belang. We zagen de noodzaak om de bestaande website en het bestelproces kritisch onder de loep te nemen, daar waar mogelijk kosten te besparen en processen te optimaliseren, met een mooie nieuwe website als resultaat”, zegt Paul Franssen.

Schouwburg Venray koos begin mei voor De Jongens van Boven als lokale partner voor het ontwerp en de technische realisatie van deze nieuwe website. De Jongens van Boven is een creative digital agency uit Venray. Het bedrijf is gespecialiseerd in strategische branding met een focus interactieve digitale communicatie, of… zoals moeders zou zeggen: 'Ze maken vette dingen op het internet!'


In samenwerking met TicketMatic, leverancier van ticketing software, is in de afgelopen vier maanden een compleet nieuwe website inclusief bestelproces gerealiseerd. Door de meer geoptimaliseerde en geautomatiseerde beheeromgeving heeft het marketingteam van Schouwburg Venray veel meer grip op de ticketverkoop en verloopt het beheer van de content op de website meer gestroomlijnd, kostenbesparend en efficiënter.


Eigenaar van De Jongens van Boven Roel Creemers over de samenwerking: “Bij De Jongens zien we dat bedrijven en organisaties uit alle mogelijke branches noodgedwongen moeten nadenken over hun huidige verkoop- en werkprocessen en vooral ook de manier waarop zij zichzelf aan de buitenwereld presenteren. Bestaande marketing- en salesstrategiën blijken in deze tijd vaak niet meer zo effectief als voorheen. We werken meer thuis, overbelasten het internet en zijn steeds minder fysiek in de buurt van elkaar. Het concept van een fysieke theaterkassa is daarom met één klap achterhaald geworden. Digitale transformatie helpt bedrijven en organisaties om klaar te zijn voor onze veranderende maatschappij. Een goed werkende webshop en een website, die een bedrijf of merk zo positioneert dat hij naadloos aansluit bij de wensen, ideeën en gedachten van de doelgroep is daarom écht essentieel.”


Nieuwsgierig naar het programma voor het komende seizoen? Neem dan een kijkje op www.schouwburgvenray.nl. De ticketverkoop start op dinsdag 8 september voor Vrienden van Schouwburg Venray en op vrijdag 11 september start de vrije verkoop.