Sing

Repetitie woensdag 9 september van 18.30 tot 19.30 uur met de Singeltjes. Dit is voor jongens en meisjes van groep 4 tot en met groep 8 van de basisschool. Van 19:30 tot 20.30 uur repeteert Sing (jongeren van 12 tot 20 jaar). Aansluitend repeteert Mix (jong volwassen van 20 +) Alle koren staan onder leiding van dirigent Jacqueline Fijnaut.


De repetities vinden plaats in jongerencentrum The B aan de Sportlaan 2 in Venray. Wie graag een keer wil meedoen om te ervaren hoe fijn het is om samen te zingen is van harte welkom. Voor meer informatie zie www.singvenray.nl of stel een vraag via e-mail info@singvenray.nl.

Vocal Group Transparant

Transparant is weer voorzichtig en op enigszins aangepaste wijze gestart met de repetities, op de reguliere repetitieavond: de woensdagavond in De Witte Hoeve in Venray. Ook de tijden zijn wat anders dan we gewend zijn, omdat er met twee groepen wordt gewerkt.


Kijk voor de actuele gegevens op www.vocalgrouptransparant.nl, Facebook, Instagram en Twitter.

Confetti

Confetti is een close harmony groep bestaande uit een twintigtal dames en heren. De repetities op woensdag gaan tot nader order niet door in het gebouw van Omroep Venray aan de Langeweg. Online repetities zijn tot nader order geschrapt. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.confetti-venray.nl.

Zangers van St. Frans

Vrijdag 4 september om 19.15 uur aanvang repetitie voor de alten en sopranen in de Paterskerk, om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te repeteren tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen nog door tot 22.30 uur. Dinsdag 8 september om 19.00 uur repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut aan de Langeweg 92. Om 20.00 uur is er nog stemvorming voor een aantal mannen. Kinderen die graag zingen zijn van harte welkom op de repetities. Kom gerust een keer binnenlopen om te kijken hoe het er aan toe gaat. Ook tieners zijn van harte welkom. Zie ook www.zangersvansintfrans.com.

KBO Venray

De film Untouchable wordt op donderdag 10 september om 14.00 uur vertoond in de Kemphaan in Venray. Untouchable is en Franse komische, dramatische film over een verlamde aristocraat die uit onverwachte hoek hulp krijgt. Aanmelden is verplicht en kan bij Trees Cadir?i via e-mail edtreescadirci@ziggo.nl.

Oud papier

Zangers van St. Frans haalt op woensdag 9 september oud papier op in de wijken Landweert 1 en Landweert 2. Het papier goed gebundeld en op tijd aan de straatkant gereed zetten. Er wordt begonnen met ophalen vanaf 18.30 uur.

Zin in Zingen afgelast

In verband met de RIVM-maatregelen en richtlijnen rondom het coronavirus gaat Zin in Zingen, dat gepland was op zondag 6 september in Den Hoender in Venray, niet door.

Openingstijden BiblioNu

Vanaf dinsdag 1 september heeft BiblioNu de openingstijden verruimd. De nieuwe tijden zijn: maandag van 12.00 tot 17.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur. Op doordeweekse dagen zijn er in de bibliotheek in Venray tussen 12.00 en 15.00 uur geen medewerkers op de werkvloer aanwezig. In de bibliotheek in Horst aan de Maas zijn tussen 10.00 en 14.00 uur onbemande openingsuren.


Tijdens die onbemande uren kunnen materialen geleend en ingeleverd worden via de zelfbedieningsbalies. Voor hulp of vragen kan men tijdens de bemande uren terecht.

Jeugd Rode Kruis

Jongeren & Educatie Rode Kruis Venray start met een nieuw seizoen op 7 september. Ben je tussen de 8 en 16 jaar en heb je interesse om iets te leren over de EHBO en wat het Rode Kruis te bieden heeft, dan ben je samen met je ouders die avond van harte welkom in de Clockert, Bergweg 4, om 18.45 uur. Tijdens deze eerste avond worden de aanwezigen onder meer op te hoogte gebracht van de aanpak en het programma. De lesavonden zijn om de week op maandagavond van 18.45 t/m 20.15 uur in De Clockert. Voor de datums van de lesavonden wordt een lesrooster verstuurd. Van tevoren aanmelden is vanwege de coronamaatregelen verplicht en kan via e-mail of telefoon/ WhatsApp. E-mail: spouwels@rodekruis.nl, telefoon 0617578239 (Johan Smits).

Markt voor vrijwilligers

De traditionele markt voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke stage wordt gehouden op zaterdag 5 september en georganiseerd door Match voor Vrijwilligers en het Raayland College. Deze markt is een ideale manier om verbindingen te leggen tussen vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en de maatschappelijke stage. Dit jaar is gekozen voor het Gouden Leeuwplein als locatie en de markt duurt van 10.00 tot 14.00 uur. Nieuw aan deze markt is het verbinden van vraag en aanbod van de maatschappelijke stage. Deze is bedoeld voor de derdejaars leerlingen van het vmbo en de vierdejaars leerlingen van havo en vwo. De markt is voor de leerlingen een goede manier om zich een beeld te vormen van de stagemogelijkheden in en om Venray.

Inbraak kerk

Afgelopen week werd er ingebroken in de Castenrayse kerk. Dat meldt het parochiebestuur in dorpsblad De Schans. De dieven forceerden een glas-in-loodraam van de dagkapel om binnen te komen. Het is ze alleen gelukt om wat papiergeld uit een deels opgebroken offerblok bij de Mariakapel met behulp van een stofzuiger weg te halen. De overige zaken zijn onberoerd gelaten. Van de inbraak is door de politie proces-verbaal opgemaakt. Inmiddels is het offerblok weer hersteld en is afgelopen vrijdagochtend met een aantal vrijwilligers de kerk gepoetst.