Ike Busser wethouder in Grave

Venray - Grave | Ike Busser (65) is dinsdagavond tijdens de raadsvergadering officieel benoemd tot wethouder in de gemeente Grave. De oud-wethouder van de gemeente Venray vervangt Rick Joosten, die als wethouder van de Lokale Partij Grave al enkele maanden afwezig is wegens ziekte.


Busser krijgt onder meer de portefeuilles Welzijn, Recreatie & Toerisme, Ouderenbeleid en Financiën onder zijn hoede. "Het is in eerste instantie voor vier maanden, dan moet Rick weer hersteld zijn. Maar mocht het nodig zijn, dan kan ik de partij langer uithelpen. Het is voor mij een nieuwe uitdaging en Grave is natuurlijk een mooi stadje", zegt Busser. Via de wethoudersvereniging kwam het contact tot stand. "Een van de eisen voor de nieuwe wethouder was ervaring met financiën. Nou, die heb ik als oud-wethouder van Venray. Of ik er zin in heb? Ja, natuurlijk, anders had ik het niet gedaan. En wellicht biedt het mooie kansen voor de toekomst."

De Venraynaar nam twee jaar geleden afscheid van de politiek. Hij was in totaal al 28 jaar actief in de politiek, waarvan de laatste acht jaar als wethouder van Samenwerking Venray. Binnen het college van B en W van de gemeente Venray was Busser onder andere verantwoordelijk voor financiën en de gemeentelijke organisatie, vastgoedbeheer en vergunningverlening, toezicht en handhaving en evenementenbeheer.


De benoeming van Busser was het enige agendapunt voor de raadsvergadering in Grave.