Vanaf links Sandra van Schijndel, Sylvain Gasperz en Wilma Keijzers.
Vanaf links Sandra van Schijndel, Sylvain Gasperz en Wilma Keijzers. Foto: Henk Lammen

Reset health weekend

Venray | In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september houdt Dizzy Dance in Jerusalem een zogeheten reset health weekend waarin gezondheid centraal staat. Beweging, voeding en ademhaling (mindset) zijn twee dagen de kernwoorden in het reset health weekend. Wilma Keijzers van Dizzy Dance sloeg voor het gezondheidsweekend de handen ineen met Sandra van Schijndel en Sylvain Gasperz.


Dizzy Dance staat toch voor dans? Voor klein tot groot, van beginners tot gevorderden. "Jazeker, wij staan nog steeds voor prachtige dans", stelt Wilma Keijzers van de Venrayse dansschool. "Maar dans is bij uitstek ook een goede sport om gezond en fit te blijven. Als danser ontwikkel je een groot lichaamsbewustzijn, een goede houding, flexibiliteit, kracht en conditie. Naast verschillende danslessen kun je bij Dizzy Dance Essentrics lessen volgen. Om nu ik ouder word sterk en flexibel te blijven, heb ik me verdiept in Essentrics. Essentrics is een effectieve, 'full body'-workout met vloeiende bewegingen en dynamische stretches. Een veilige, goed doordachte training waardoor je spieren gelijktijdig verlengd én versterkt worden. Hierdoor krijg je meer bewegingsvrijheid, kracht en energie."


Essentrics creëert ruimte in het lichaam en zorgt voor een soepel, slank en sterk lijf, een mooie houding en veel energie. "In deze tijd zijn we ons meer en meer bewust hoe belangrijk het is om gezond te blijven. Door regelmatig te bewegen en goede en gezonde voedingen kunnen we ons veel ongemak besparen. En bezoekjes aan een arts of fysiotherapeut voorkomen. Samen met Sandra en Sylvain bespreek ik regelmatig wat we zelf kunnen doen om zolang mogelijk fit en vitaal te blijven."


"We leven in een tijdperk waarin we altijd druk bezig zijn, de prestatiedrang hoog is en we geregeld zorgen hebben en met de nodige stress kampen. Constant zijn we bezig met het organiseren van werk, sociale contacten, het gezin en social media. We leven in een 24-uurseconomie waarin we overspoeld worden door activiteiten en informatie waardoor het steeds moeilijker wordt rust te vinden. Het wordt lastiger even te onthaasten en daadwerkelijk energie te besteden aan jezelf en jouw lichaam. Daarnaast worden we blootgesteld aan uitlaatgassen, pesticiden, chemische cosmetica, drinken misschien een glaasje alcohol te veel en gebruiken we (thuis)medicijnen."


Natural health-coach Sandra van Schijndel benadrukt de eigen inbreng in gezondheid en preventie. "Soms als het tegenzit en je hebt last van lichamelijke ongemakken en chronische klachten, dan is het lastig om dankbaarheid te voelen en liefdevol te denken over je lichaam en het goed te voeden. Maar iedere dag, op elk moment is jouw lichaam er voor jou en werkt het in opperste staat om jou te beschermen en gezond te houden."

Tijdens de workshop vertelt Sandra over de kracht van voeding en leefstijl als fundament voor gezondheid en welzijn. Ze vertelt over het zuur-base-balans in relatie tot het afvoeren van afvalstoffen en de spijsvertering. "Na deze workshop weten de deelnemers hoe ze de opnamecapaciteit van waardevolle voedingstoffen kunnen verbeteren. Een gezonde leefstijl heeft niet alleen met voeding te maken, maar voeding is simpelweg dé brandstof voor ons lichaam."


Van Schijndel ontwikkelde een begeleide Detox-kuur waarin het lichaam een andere rol aanneemt. "Ik zie een groot potentieel in het beperken van ongezonde, snelle voeding en in het voedingsontgiftingsproces, want je gaat je een stuk beter voelen. In plaats van bezig te zijn met ontvangen, bewerken en opslaan van voedingsstoffen, stapt het over op de taak van schoonmaken, afvoeren, zuiveren en vervangen."

Bewegen, voeding en mindset zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden


Bewegen, voeding en mindset zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is het stokpaardje van bio-hacker en sportcoach Sylvain Gasperz.


"Ik laat zien hoe je met ademhaling invloed kunt hebben op het eigen bewustzijn. Laat de deelnemers ondervinden hoe zij verschillende emoties te lijf kunnen gaan om zo hun mentale weerbaarheid te vergroten. Tijdens een sessie ondersteunen deelnemers hun immuunsysteem, ontdekken de kunst van het falen, maken contact met zichzelf maar vooral met anderen."


Gasperz ziet de drie-eenheid bewegen, voeding en mindset vooral als een handleiding waar mensen mee aan de slag kunnen. "Onze boodschap is eigenlijk 'Venray pak het op'. Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om fit en gezond te blijven. Het is ook een maatschappelijk belang dat mensen gezond blijven. Iedereen kan hier iets aan doen!"


Voor meer informatie en aanmelding kijk op de website:
www.dizzydance.nl.

Afbeelding
Afbeelding