Venray-aanvoerder Guido Pop controleert de bal en bouwt aan een aanval.
Venray-aanvoerder Guido Pop controleert de bal en bouwt aan een aanval. Foto: Henk Lammen

Hockeyers gaan voor topplek

Venray | Met de komst van de hockeyers Tim Bruinen en Casper Looman is het eerste mannenteam van Venray nog completer geworden. Aanvoerder Guido Pop wil dit seizoen dan ook hoge ogen gooien in de tweede klasse. "Ik denk dat een plek bij de eerste drie haalbaar moet zijn voor ons dit seizoen. Daar moeten we hard voor knokken."


De uitspraken van de 24-jarige Pop zijn niet uit de lucht gegrepen. Na een moeizame start met twee nederlagen, kwamen de hockeyers vorig seizoen op stoom. Toen de competitie werd gestaakt, stond de Venrayse equipe derde en was de jacht op een promotieplek in volle gang. "Het was natuurlijk balen dat het competitieslot werd geschrapt, maar we hadden er natuurlijk wel alle begrip voor. We willen nu verder bouwen op waar we vorig seizoen zijn geƫindigd."

Toen het vanaf 1 juli weer was toegestaan om buiten te trainen, zijn ook de hockeyers van Venray weer begonnen. Toch is Pop blij dat de coronaproof-trainingen tot het verleden behoren. "We hebben een korte zomerstop gehad, maar voor de vakantie hebben we toch wat kunnen doen op het veld. Zonder lichamelijk contact natuurlijk, maar we konden wel werken aan onze techniek en balbehandeling. Zodra we groen licht kregen van de overheid, zijn we eigenlijk direct het veld opgegaan. Nu zijn de trainingen anders, we mogen weer duelleren en ook partijvormen zijn weer mogelijk. Dat is wel erg prettig natuurlijk."


Verwachtingen

Venray begint de competitie op zondag 6 september met een uitwedstrijd tegen Bemmel. "Vorig seizoen startten we als promovendus, nu zijn de verwachtingen hoger gespannen. We willen goed beginnen en daar hoort een overwinning tegen Bemmel bij. Daar werken we nu ook hard aan. We willen er een succesvol seizoen van maken en onze prestaties van vorig seizoen overtreffen."


Vers bloed

'Toen we groen licht krijgen, begonnen de trainingen weer'

De komst van Tim Bruinen (kwam over van Blerick, red.) en Casper Looman (speelde in de jeugd bij Venlo, red.) betekent ook een nieuwe impuls voor de sterke hockeyselectie van Venray. "Tim is een hele goede en ervaren verdediger en Casper is technisch heel begaafd. Hopelijk kunnen we met deze twee spelers weer een stap vooruit zetten. Daar gaan we in ieder geval wel voor."

Pop zelf nam in de voorbereiding nog even gas tijdens een welverdiende vakantie in de buurt van de Spaanse stad Alicante. "We zijn met de familie een weekje op vakantie geweest. Heerlijk om even bij te tanken. Ik heb wel wat trainingen gemist, maar tijdens de eerste oefenwedstrijd op 16 augustus was ik alweer van de partij."

In de voorbereiding speelde Venray als eerste 35 minuten tegen Cuijk (3-0 winst) en in de tweede wedstrijd was Don Quishoot (1-1) de tegenstander. "Beide ploegen zijn derdeklassers. Het ging al vrij aardig, maar het moet beter."

Pop behoort met zijn 24 jaar tot de oudjes van Venray. "Dat zegt wel veel over ons team. We hebben veel jonge talenten en er zit nog steeds rek in het elftal. We kunnen echt nog beter worden en dat willen we graag laten zien. Je ziet het ook op de trainingen, iedereen gaat tot het uiterste en ook de jongens die op kamers zitten vanwege hun studie, komen twee keer in de week trainen. Met de teamgeest zit het wel goed."