‘Geen doorleefd spijtgevoel’


Geen lagere celstraf casino-overvaller

DEN BOSCH/AMERICA | Venraynaar S. K. heeft tijdens zijn hoger beroep geen blijk gegeven van ‘een doorleefd spijtgevoel’. De 35-jarige man, die op 12 mei 2017 met een pistool in zijn broek het House of Games in Horst America binnenliep en een medewerker dwong de kluis te openen, kreeg van het gerechtshof in Den Bosch mede daarom niet de door hem zo gewenste lagere celstraf.


Door Geert van der Star


De verdachte noemde de overval op de zitting ‘een wanhoopsdaad’. De Venraynaar zag ‘geen andere uitweg’ voor zijn financiële problemen. De gasten kregen niets van de overval mee en de man gebruikte geen ‘fysiek geweld’. De verdachte liet die middag zijn pistool zien aan het slachtoffer, een baliemedewerker.

K. schoof deze man vervolgens een briefje toe, waarin hij vroeg om geld. Als hij dat niet kreeg, zou hij het slachtoffer neerschieten. De raadsheren legden de verdachte in hoger beroep opnieuw een celstraf op van 2 jaar. Daarmee volgden ze het oordeel van de rechtbank in Roermond. Het Openbaar Ministerie had gevraagd om een hogere straf, van drie jaren, voor de overval op de gokhal die zich bevindt op het terrein van Centre Parks in America.

Het Hof hield met de strafoplegging rekening met het feit dat de verdacht zichzelf had gemeld bij de politie. Daarmee had hij ‘verantwoordelijkheid genomen’.