Huisvesting op Keizersveld

Venray | Als het aan het college van B en W van de gemeente Venray ligt, dan komt er een tijdelijke huisvesting voor 92 arbeidsmigranten op bedrijventerrein Keizersveld in Venray. Definitieve goedkeuring krijgt het plan pas als gestelde kanttekeningen en risico’s kunnen worden weggenomen.


In juli 2020 is een vooroverleg omgevingsvergunning aangevraagd voor de tijdelijke huisvesting (voor tien jaar) van arbeidsmigranten in een nieuw te bouwen gebouw op het perceel tussen Keizersveld 12 en 14 in Venray. Het college kan aan dit initiatief medewerking verlenen door op grond van de zogenaamde ‘kruimelgevallenregeling’ van het bestemmingsplan af te wijken. Het college wil echter eerst eventuele bedenkingen ophalen bij de gemeenteraad.

Om definitief groen licht te geven zijn onder meer nog aanvullende onderzoeken en rapporten nodig van onder meer de brandweer en ook de gevolgen voor de omgeving dienen nog onderzocht te worden. Ook moet er onder meer nog een bodemonderzoek plaatsvinden en moet het plan getoetst worden aan het bouwbesluit.

KaFra Housing wil de woontoren met de naam KAFRA Tower zo snel mogelijk realiseren.