Obsessie voor Venray

Wie kan iets vertellen over Joep van Weegen?

Venray | Op 20 juni publiceerde De Volkskrant een artikel in de serie Eenzame Uitvaarten. Schrijver Joris van Casteren beschreef het leven van mijnheer Van W. die op 30 april van dit jaar dood werd aangetroffen in zijn appartement in Amsterdam. Mijnheer van W. blijkt Joep van Weegen te zijn, in 1950 geboren in Eijsden maar bijna zijn hele jeugd in Venray in het Freulekeshuus aan de Eindstraat gewoond.


Hierbij publiceren wij met toestemming van de schrijver het artikel uit De Volkskrant. Pim van Goch wil dit verhaal een vervolg geven. Wie was de jonge Joep, wie kende hem en wat weet men in Venray nog van hem. Het vervolg moet ook een tijdsbeeld geven van de jaren vijftig en zestig, de jaren waarin Joep van Weegen in Venray woonde.


Pim heeft inmiddels contact gehad met enkele leeftijdsgenoten van Joep van Weegen. Maar er zijn ongetwijfeld meer mensen die mogelijk iets meer kunnen vertellen over deze man/ jongen, die een soort obsessie had voor Venray, tot aan zijn dood een abonnement had op Peel en Maas en artikelen uit deze krant voorzag van eigen commentaar.


Weet u iets meer over Joep van Weegen, neem dan contact op met Pim van Goch, pimgoch@live.nl