Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Gezellige drukte bij zwembad De Broekberg

Wanssum | Ruim tachtig zwemmers waagden zich dinsdagmiddag aan een frisse duik in zwembad De Broekberg in Wanssum. Het semi-openbaar zwembad puilde zeker niet uit van de bezoekers, waardoor kinderen en volwassenen volop konden genieten van het verkoelende zwembadwater. "Volwassenen moeten natuurlijk wel voldoende afstand houden", vertelt vrijwilligster Nicole van der Burgt.


Zo worden de coronaregels van het kabinet en RIVM ook in het zwembad in Wanssum nageleefd. "We maken het toiletgebouw vaker schoon en ook de ligbedjes bij het zwembad maken we schoon als de gast vertrekt. Iedereen kan hier heerlijk komen genieten van het mooie weer. Als je het zwemmen even zat bent, kun je altijd nog op een handdoek in de zon of schaduw liggen."
Het zwembad wordt veelal bezocht door mensen uit Wanssum, maar ook buiten de dorpsgrenzen timmert het bad aan de weg. "We hebben vandaag toevallig bezoekers uit Gouda en Rotterdam. Zij zitten in de regio op een vakantiepark, maar we krijgen ook steeds meer mensen uit Horst en Venray. Veel zwembaden sluiten vanwege de drukte en dan komen de mensen hier voor de verkoeling. We kunnen het hier goed handhaven. Nieuwe mensen die hier komen, moeten wel een formulier invullen. We zijn een semi-openbaar zwembad, zwemmen is dus volledig op eigen risico. "

De Broekberg, ingesloten tussen de tennisbanen en voetbalvelden, wordt volledig gerund door vrijwilligers. Zo is er een vrijwilligersploeg die verantwoordelijk is voor de entree, is er een groep die het water checkt en uiteraard is er een onderhoudsploeg. "Het zwembad ligt er uitstekend bij en daar zijn we uiteraard erg blij mee." Foto Antoon Jeuken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding