Afbeelding
Foto: Persfoto

Video: Grootste toernooi ooit bij TC Rodhe

Venray | Afgelopen week vond het Van Vegchel Express Maïstoernooi plaats bij TC Rodhe in Venray. Het was een van de eerste tennistoernooien in de regio sinds de uitbraak van het coronavirus. Het toernooi is al jaren druk bezocht en een begrip in de regio.



Maar deze editie brak alle records. En dat kwam niet alleen door de hoge temperaturen. Met 206 inschrijvingen was dit het grootste toernooi ooit bij TC Rodhe.


Na een lange tijd mocht er weer een toernooi gespeeld worden. Reden voor de organisatie om de leeftijd te verlagen en de leeftijdsklasse 17+ toe te voegen. En dit bleek een groot succes. Veel jeugd maakte hier gebruik van. En de zogenaamde zomerchallengers waren volop vertegenwoordigd. Om alles in goede banen te leiden werd bij de inschrijving al gevraagd om zoveel mogelijk beschikbaar te zijn. Ook overdag. En dit heeft gewerkt. Vanaf dag 1 waren de deelnemers erg flexibel. Hierdoor konden uiteindelijk alle 348 wedstrijden naar tevredenheid ingepland worden.


Maatregelen

Het was natuurlijk even wennen. Geen feestavond, afstand houden, geen high-five bij het maken van een mooi punt en verplichte looprichtingen in de kantine. De regels rondom corona werden netjes nageleefd. En ook dit jaar stond het toernooi weer garant voor gezelligheid en goede sfeer. De laatste drie dagen van het toernooi liepen de temperaturen wel erg hoog op. En werd er vanuit de organisatie besloten om de wedstrijden in te korten. Zo werd de derde set vervangen door een supertiebreak. Maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd gestreden voor ieder punt. Op de sportpagina zijn alle uitslagen van het Maïstoernooi te vinden.


Foto: Tim Cornelissen en Tom Maassen wonnen van Frankie Ardon en Wesley Kobussen in de finale van de klasse HD3 17+.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding