Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Video: Luiaard in ZooParc te bewonderen

Overloon | Luiaard Odin (foto) was afgelopen maandag voor het eerst te bewonderen in ZooParc Overloon. De luiaard was al eerder in het dierenpark, maar werd nog even in de luwte gehouden. Toch moesten de bezoekers goed zoeken naar het dier, de tweevingerige luiaard deed zijn naam eer aan en zat in de hoek van zijn verblijf verstopt in een houten fruitkrat.


Dierenverzorger Max Kronier was maandagochtend als eerste bij de luiaard in het verblijf. "Hij had 's nachts goed gegeten. Luiaards zijn 's nachts actiever dan overdag. In het wild slapen ze zo'n tien uur per dag. In een dierenpark slapen ze meer, want dan hoeven ze ook geen eten te zoeken. Dat regelen wij voor ze", zegt Kronier, die in Overloon voor het eerst met een luiaard werkt, enthousiast.

Odin zit vooralsnog alleen in zijn verblijf in het Overloonse dierenpark. Op korte termijn krijgt hij een miereneter als huisgenoot. "Dat zou prima moeten kunnen. In het wild kunnen deze dieren elkaar ook tegenkomen. Beide dieren komen immers voor in Zuid-Amerika, maar het wordt voor onze miereneters vast even wennen, ze hebben nog nooit een luiaard boven zich zien hangen."


Foto: Antoon Jeuken.

Afbeelding