Brabander-bewoners met hun honden op de plek waar een hondenspeelplaats kan komen.
Brabander-bewoners met hun honden op de plek waar een hondenspeelplaats kan komen. Foto: Antoon Jeuken

Video: Speelplek voor honden

VENRAY | Andrea Disco woont sinds ruim een half jaar in Venray. Samen met haar man en hond Swiebertje geniet ze volop van het woonplezier dat de nieuwe wijk Brabander haar en haar man biedt. Toch mist ze nog iets: een hondenspeelplaats. Disco: "Een plek waar ze naar hartenlust veilig kunnen rennen." De locatie waar dat kan heeft ze al op het oog.


"Een omheinde speelplek voor honden zou helemaal geweldig zijn. Zet er wat bankjes neer en een afvalbak voor de poepzakjes en klaar is Kees. Ik weet dat meer hondenbezitters in de wijk dat graag zouden willen. Maar ik heb de tijd nog niet gevonden om een verzoek daartoe bij de gemeente in te dienen." Andrea Disco ziet nu geen kans om haar hond veilig los te laten buiten de deur. "In de wijk zijn niet eens stoepen en er lopen in de buurt ook veel konijnen waar honden achteraan kunnen gaan. Het is weleens leuk om je hond te laten spelen. Met andere honden, bijvoorbeeld. Nu is dat lastig met al die lijnen door elkaar."

Een omheinde hondenspeelplaats zou voor de familie Disco in Venray de kers op de taart zijn. Ze verhuisde met manlief en Swiebertje naar Venray om de hectiek van het westen (Leidschendam, om precies te zijn) te ontvluchten. Omdat ze vanwege haar werk regelmatig in Noord-Limburg en omgeving moest zijn, leerde ze Venray kennen. Ze raakte gecharmeerd van de plaats in noordelijk Limburg. En zo vatte bij de Disco's het plan post om in Venray te gaan wonen. Aldus gebeurde.

Ook de wijkraad blijkt al eens eerder bij de gemeente het idee te hebben geopperd voor een hondenspeelplaats. "Dat wist ik niet", zegt Andrea. "Ik wist niet eens dat er een wijkraad is. Voor mij hoeft het overigens geen dure uitlaatplaats te worden, met waterpartijen bijvoorbeeld. Een omheind grasveld en wat bankjes voor de hondenbaasjes is voldoende. Is ook goed voor de sociale contacten in zo'n nieuwe wijk." Waar de hondenspeelplaats zou kunnen komen? "Aan de rand van de wijk ligt een grasveld. Dat is een prima locatie."

Voor reactie van de gemeente, lees verder op pagina 9.