Lake Valley bouwt verder

Venray | Nadat het afgelopen seizoen abrupt afgebroken werd door invloed van het coronavirus staan de zaalvoetballers van Lake Valley weer te popelen van ongeduld om te gaan starten in de zaal.


Lake Valley blijft verder bouwen om jeugdige talenten door te laten ontwikkelen en door te groeien naar een hoger niveau. Het beleid van de vereniging is erop gericht om jeugdspelers zich optimaal te laten ontwikkelen in de jeugdafdeling en de doorstroming naar de senioren te stimuleren. Ook wordt de samenwerking met het veldvoetbal gezocht. De overtuiging is dat (jeugd)voetballers beter worden door veld- en zaalvoetbal te combineren. "Dit is mogelijk indien er goed gecommuniceerd wordt tussen beide partijen en spelers. Tal van spelers hebben in het heden en verleden hiervan geprofiteerd", meldt technisch coördinator Jos van Gerven.


Het eerste team van zaalvoetbalvereniging Lake Valley start komend seizoen voor het vierde opeenvolgende jaar in de hoofdklasse E (KNVB Zuid II). Afgelopen seizoen eindigde het team op de derde plaats en kwalificeerde zich voor de nacompetitie voor promotie naar de Topklasse. Deze werden echter niet gespeeld door de invloed van het coronavirus. Ook bereikte het team onder leiding van coach Samir el Ghoul de halve finale van de districtsbeker. Ook deze wedstrijd werd niet meer gespeeld. Hierdoor mag Lake Valley wel uitkomen in de voorronde van de landelijke KNVB beker. Op woensdag 2 september spelen zij thuis tegen eerstedivionist Excelsior’31 uit Rijssen. Komend seizoen wordt er weer een gooi gedaan naar promotie naar de Topklasse. Het jonge team heeft ervaring opgedaan in het seniorenfutsal en afgelopen jaar al indruk gemaakt met het bewegende spel.


Doordat de competitie vroegtijdig afgebroken is, zijn er geen teams gepromoveerd. Nieuwe teams komen uit de eerste klassen: Koutenveld uit Brunssum, De Coronaas uit Venray en Tigers Roermond 3. Hierdoor is de hoofdklasse weer aangevuld tot 12 teams. Op woensdag 12 augustus start het team met de trainingen die elke woensdag en zondag plaatsvinden. Thuiswedstrijden zullen weer op vrijdagavonden worden gespeeld in sporthal de Wetteling. Aanvang 20.30 uur. In de voorbereiding speelt Lake Valley uit in Duitsland tegen Fortuna Düsseldorf futsal (21 augustus), dat in de hoogste West-Duitse Liga speelt. Daarna uit tegen ZVV Beringe (Topklasse) op maandag 24 augustus. Ook speelt het team op vrijdagavond 4 september in De Wetteling een galawedstrijd tegen een 'allstar'-team bestaande uit Venrayse zaalvoetbalspelers uit het verleden. Meer informatie hierover volgt nog. De start van de competitie is in de week van 11 september. Samir el Ghoul is hoofdcoach van de selectie.


Jos van Gerven blijft trainer van het eerste team en Julian Hendriks teamleider. Nathan van Gerven gaat Lake Valley als speler verlaten. Hij gaat spelen in de Belgische competitie bij de beloften van FULL Hasselt. Verder stoppen Nino Bruns en Willem Verstraaten met zaalvoetbal, maar keren Fabian Hendriks, Chauncy Heijmans en Senid Kukuljac terug. De selectie bestaat uit: Yoeri Basten en Niels Janssen zijn de keepers. Mats Cuijpers, Samir el Ghoul, Chauncy Heijmans, Fabian Hendriks, Tim Jeuken, Senid Kukuljac, Gregory Mardjani, Timo van de Pas , Remco Peggen, Daan Willemssen en Dani Windhouwer zijn de spelers. Lake Valley zal weer met drie teams (0-13, 0-15 en 0-17) deelnemen aan de KNVB- zaalcompetities. Elke competitie bestaat uit teams uit drie verschillende districten: Zuid I en II en Oost. In elke competitie spelen ongeveer 7-10-teams. Het team dat het hoogst eindigt mag deelnemen aan het Nederlands kampioenschap in mei 2021. In 2018 werd Lake Valley 0-19 nog Nederlands kampioen. Veel spelers van dat team spelen nu in het eerste team. Jos van Gerven blijft jeugdcoördinator en trainer van alle jeugdteams. Youri Basten traint de jeugdkeepers. De coaches van de teams zijn Maikel Wennekers en Jan van Dijck bij 0-17, Peter Bonte en Ivan Maes bij 0-15, Jovani Juri en Nathan van Gerven bij 0-13. "Zoals al genoemd blijft de prestatieve ontwikkeling het belangrijkste doel bij onze (jeugd)spelers. Dat kan echter alleen dan als spelers plezier ondervinden in de activiteiten. Wij leren de jeugdspelers om in de beweging te spelen. Dat vereist van spelers dat zij voetbalhandelingen op tempo kunnen gaan uitvoeren. Hierdoor ontwikkelen zij zich sneller en beter. Trainingen en wedstrijden zijn altijd openbaar te bekijken. Mensen die een keer willen zien hoe dat gaat, kunnen een keer komen kijken. Activiteiten; trainingen of wedstrijden zijn elke zondagochtend vanaf 9.30 uur in sporthal de Wetteling. De trainingen starten vanaf 16 augustus. Ook dit seizoen verwachten wij dat de teams weer in de top meedraaien in hun competities."


Normaliter was het topjeugdtoernooi de start van het nieuwe seizoen. Dit toernooi stond gepland op 30 augustus, maar kan dit jaar geen doorgang vinden door het coronavirus. Nu spelen alle jeugdteams op deze dag in De Wetteling oefenduels tegen leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Verder wordt in de kerstvakantie, op 20 december, weer een zaaltoernooi voor jeugdteams (0-11, 0-13 en 0-15) van veldverenigingen georganiseerd worden. Dit om de samenwerking met de veldteams te versterken en om nieuwe talentvolle spelers te scouten voor het zaalvoetbal. Naast de bovengenoemde prestatieve teams beschikt Lake Valley komend seizoen ook over vijf recreatieve teams die in verschillende KNVB-competities gaan spelen.