Anita Classens wordt de nieuwe voorzitter van de Fietsvierdaagse Venray.
Anita Classens wordt de nieuwe voorzitter van de Fietsvierdaagse Venray. Foto: Willem Menting

Video's: Nieuwe voorzitter fietsvierdaagse

Venray | Fietsvierdaagse Venray was naarstig op zoek naar een nieuwe voorzitter. Aan die zoektocht is nu een einde gekomen. Anita Classens gaat namelijk de voorzittershamer hanteren van de Venrayse fietsvierdaagse. Classens, woonachtig in Oirlo, is niet helemaal nieuw in het bestuur van de fietsvierdaagse. "Ik nam bijvoorbeeld de sponsoring al voor mijn rekening. Ik vind het leuk om te doen en iemand moet het voortouw nemen."



Dat Classens haar nek uitsteekt voor Fietsvierdaagse Venray is niet zo verwonderlijk. Ze leerde als kind al over het reilen en zeilen van de fietsvierdaagse. "Mijn vader Martien Reijnders was vanaf het begin van de fietsvierdaagse een soort manusje-van-alles. Bij ons in huis stonden weken voorafgaand aan de fietsvierdaagse tientallen dozen met routekaarten, enveloppen en ander papierwerk. Iedere deelnemer kreeg een eigen enveloppe met informatie en die enveloppen werden bij ons gevuld en later rondgebracht met de post. Mijn moeder Nellie belandde in de keuken van de fietsvierdaagse. Ze zorgt voor een verse kop soep, broodjes en lunchpakketten voor de vrijwilligers."


Toen Martien in 2014 kwam te overlijden besloot Anita om samen met haar moeder de keuken in te gaan. "Ik denk dat mijn vader erg trots op mij zou zijn. Ik ben toch met de fietsvierdaagse opgegroeid dus dit voelt wel goed. Door mijn rol als voorzitter kan ik mijn moeder niet meer ondersteunen, maar Dyan, mijn dochter, helpt oma nu mee. Het stokje wordt doorgegeven."

Nieuwe aanwas van vrijwilligers en zeker bestuursleden bij Fietsvierdaagse Venray zijn erg welkom. "De spoeling is dun. Met alle respect. De gemiddelde leeftijd van onze vrijwilligers ligt boven de 65 jaar dus we kunnen ook wel wat jonge krachten gebruiken." Dat de jeugd niet staat te springen om de handen uit de mouwen te steken voor de Venrayse fietsvierdaagse kan Classens begrijpen. Toch krijg je er volgens haar veel voor terug. "Het is super gezellig, ontzettend genieten van de lach van deelnemers en vrijwilligers, een warme fietsvierdaagse familie.

Classens: 'Mijn vader zou erg trots zijn op deze stap'


Dit jaar zou eigenlijk de 36ste Fietsvierdaagse Venray op het programma staan, maar het evenement werd vanwege de verspreiding van het coronavirus geschrapt van de kalender. Om toch wat te organiseren voor de trouwe deelnemers van het evenement, besloot de organisatie van de fietsvierdaagse om een alternatief te organiseren op zondag 11 oktober. "Mijn eerste gedachte was, fietsen moet altijd kunnen. Je bent in de buitenlucht, dat levert toch geen problemen op? Maar juist op de start- en finishlocatie ligt het probleem. We kunnen daar niet met duizenden mensen samenkomen. Dat gaan we voor 11 oktober goed regelen, zodat mensen met een veilig gevoel kunnen starten aan een tocht van 30, 45 of 60 kilometer en naderhand gezellig in de Witte Hoeve kunnen vertoeven voor entertainment en een loterij. We hebben vrijwilligers die speciaal letten op de afstandsregel. Want ook wij vinden het uiteraard belangrijk dat mensen zich houden aan de maatregelen van het kabinet en RIVM. We willen het niet op ons geweten hebben dat het bij ons evenement misgaat."

Inschrijven kan via de website www.venraytickets.nl.