Afbeelding
Foto: Henk Lammen

Terrasfestival in Venrays centrum

Terrasfestival in Venrays centrum

Venray | Acht Venrayse horecaondernemers hebben de handen ineengeslagen om een alternatief kermisprogramma op poten te zetten. Na twee weken hard werken, resulteert deze samenwerking in het Terrasfestival van vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus. "We missen dit jaar onder meer de kroegentocht (foto) en we willen de Venraynaren toch wat bieden en we hebben een bijzonder programma samengesteld", vertelt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting.


Het Terrasfestival wordt niet alleen gekenmerkt door de bijzondere samenwerking. Er komen ook drie podia in het centrum van Venray. Op de Grote Markt, op de hoek Henseniusplein/Schouwburgplein en bij Het Moment komt een podium te staan. Op vrijdag- en zaterdagavond heeft ieder podium een eigen programma, maar van zondag tot en met woensdag krijgen de bezoekers op elk podium dezelfde optredens. "We hebben livemuziek en de muzikanten reizen van podium naar podium. Als je ergens op het terras zit, zie je alle acts voorbijkomen."

De organisatie hanteert duidelijk regels. "Bij ziekte blijf je thuis, voldoende afstand houden is absolute noodzaak, we laten vier gasten per tafeltje toe en blijf te allen tijde zitten. Natuurlijk willen we graag dansen en springen, maar dat is in deze tijd gewoon niet mogelijk."

Het programma biedt voor iedere muziekliefhebber wel iets. Op zondag is vanaf 13.00 uur het kermismatinee, op maandag is de Hollandse avond, op dinsdag is het roze dinsdag met onder meer een optreden van Gert Janssen en op woensdag is het tribute night met muziek van Queen, Tina Turner, Johnny Cash en Abba. Het festival is opgezet door Goesting, De Uitmarkt, De Klokkenluider, TOF, De Artiest, Café Hulsman, Steaks and More en Het Moment.