Video: Bouw volmolen nadert startpunt

Video: Bouw volmolen nadert startpunt


Merselo | De bouw van de Weverslose volmolen van stichting Loobeek gaat bijna beginnen. De financi├źn zijn rond en de piketpaaltjes zijn in de grond geslagen. De volmolen komt aan de Zandstraat in Merselo.


"Deze unieke molen zal geheel door vrijwilligers gebouwd worden", vertelt Pieter Weerts, secretaris van Stichting Loobeek, enthousiast. "Behalve vaklui zoeken we ook mensen die het vak willen leren en graag de handen uit de mouwen steken."Planning

Een keer in de veertien dagen geeft de stichting aan wat er de komende weken op de bouwplaats staat te gebeuren. "Vrijwilligers kunnen zelf kijken of ze in die periode op een of andere manier een steentje kunnen bijdragen. We starten eind augustus met het uitzetten van de bouw."

Daarna komt er een bronnering op en na een dag of vier wordt er gestart met het grondwerk. Vervolgens volgt de betonconstructie daarna het metselwerk en zo krijgt de volmolen snel vorm. "We starten met het grondwerk op maandag 31 augustus en de bekisting voor de fundering staat alvast gepland op vrijdag 4 september."


Vrijwilligers

Weerts zoekt met stichting Loobeek nog verschillende enthousiaste vrijwilligers. "Geïnteresseerde vrijwilligers die graag een mooi project met historische waarde in het prachtige natuurgebied van de Loobeek samen met ons willen realiseren zijn van harte welkom. De werkzaamheden vinden meestal plaats op maandag, woensdag en vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur. Uiteraard zijn ook vrijwilligers voor halve dagen welkom."


Meer informatie

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden of meer informatie verkrijgen via telefoonnummer 0651118818 of via info@loobeek-merselo.nl.