Afbeelding
Foto: persfoto

Innovatieve machine Reintjes Systems

Leunen | Een automatische kratten uitvouwmachine als arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing voor het openvouwen van allerlei soorten kratten. Dat was het idee van Joost Reintjes, eigenaar van start-uponderneming Reintjes Systems. Eind juni 2019 startte hij met de ontwikkeling van dit zelfbedachte plan. Een jaar later is Reintjes Systems druk bezig met de realisatie van de eerste verkochte machine aan een gerenommeerde groenteteler.


Dit terwijl de machine nog officieel in de markt geïntroduceerd moet worden. Reintjes Systems is in 2015 door eigenaar Reintjes opgericht. Het bedrijf legt zich toe op de ontwikkeling en realisatie van uiteenlopende mechatronische oplossingen als assemblage-, bewerkings-, en verwerkingsmachines.


Een innovatief idee

In 2019 kwam Reintjes met Max Engels tijdens een schoolproject op het idee om een automatische kratten uitvouwmachine te ontwikkelen. De automatische kratten uitvouwmachine zou de arbeids- en tijdsvriendelijke oplossing moeten worden voor het openvouwen van uiteenlopende soorten kratten. ''Ik heb een tijd lang gebrainstormd over de aanpak van dit idee. Op een gegeven moment dacht ik: Nu ga ik eraan beginnen", vertelt Reintjes.


Afstudeerfase

In juni 2019 startte Reintjes – tijdens zijn afstudeerfase - met de ontwikkeling van de automatische kratten uitvouwmachine. "Ik ben de Fontys dankbaar dat ik heb mogen afstuderen op mijn eigen idee. Hierdoor heb ik tijdens mijn studie al het voorwerk kunnen doen", besluit Reintjes. Niet alleen Reintjes zelf was overtuigd van zijn idee, ook de Fontys. Hij studeerde in begin juli jongstleden met succes af aan de Fontys Hogescholen in Venlo. "Eindelijk kan ik nu volledig bezig zijn met mijn passie, ondernemen", vertelt hij vol blijdschap. "De zaken verlopen buitengewoon goed! Na afgestudeerd te zijn, heb ik meteen doorgepakt om zo snel mogelijk een werkende machine neer te kunnen zetten. Mijn plan was om de machine eind augustus klaar te hebben, om deze begin september in de markt te kunnen introduceren."


Andere wending

Intussen heeft alles een andere wending gekregen. Nog voordat Reintjes Systems haar eerste machine gereed heeft, is er al een verkocht. "Tijdens mijn afstuderen heb ik onder andere marktonderzoek gedaan. In deze periode heb ik met een aantal potentiële klanten gesproken. Een aantal bedrijven gaven toen al aan erg geïnteresseerd te zijn." Een bedrijf is een gerenommeerde groenteteler, waarmee Reintjes Systems intussen al tot een akkoord is gekomen. "Voor deze klant gaan we een ontstapelaar en een automatisch kratten uitvouwsysteem bouwen. Daarnaast wordt de machine op wens van de klant uitgebreid met een automatisch(e) stapelaar, invoersysteem, uitvoersysteem en depalletiseer module." Met deze uitbreidingen wordt het gehele arbeidsproces van de klant nóg beter geoptimaliseerd en geautomatiseerd. "Een beter start had ik mij niet kunnen wensen."

Meer informatie is te vinden op www.reintjessystems.nl.