Mysterieuze vondst in Paterskerk.
Mysterieuze vondst in Paterskerk. Foto: eigen foto

Mysterieuze vondst

Venray | In een ruimte onder de zogenaamde Smartenhof van de parochie Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten, in de volksmond beter bekend als 'De Paterskerk' is een hoogst merkwaardige vondst gedaan. Onderzoekers vonden daarin een tombe die inmiddels door fanatieke UFO-spotters wordt toegeschreven aan Eva, de moeder van alle levenden en mogelijk van buitenaardse afkomst.


De tombe is leeg maar na onderzoek lijkt er bewijs te zijn dat een buitenaardse levensvorm onze planeet ooit bewoonde en daar nog steeds ergens rondzwerft. Dat beweren althans de experts. Wat het onderzoek precies inhoudt, blijft een beetje onduidelijk. Er zou echter geloofwaardig bewijs verzameld zijn dat het bestaan van buitenaards leven bevestigt. Bovendien zijn er meldingen bekend van meerdere mensen die een ufo in Venray hebben gespot die een opmerkelijk zoemachtig geluid maakte. Andere waarnemingen kwamen van mensen die een vreemd wezen hadden gezien. Het gedaante werd onder meer aangetroffen op het Sint Anna terrein, Keizershof en ook rondom het bosgebied dat grenst aan het Odapark en het voormalige zwembadterrein. Het schepsel was volgens meerdere getuigenverklaringen van buitengewoon groot formaat. Verder zou het gestalte opvallende uiterlijke kenmerken vertonen van het vrouwelijk geslacht.

Zo droeg het wezen elegante kleding van menselijke snit, waarin het vrouwelijke karakter werd benadrukt.Men denkt nu vrijwel zeker te weten dat het om het buitenaards wezen Eva gaat, de voorouder van alle nu levende mensen. Dat beweren althans de gelovigen. Dat als bestemming van de tombeof wellicht kraamkamer voor de heilige plaats, de Smartenhof, Paterskerk is gekozen, is volgens de ufo-deskundigen niet verwonderlijk. In vrijwel alle oude geschriften, waaronder ook de bijbel, zijn immers passages te vinden die mogelijk zouden kunnen wijzen op buitenaards bezoek. Een aantal ufo-spotters, uitgedost als ruimtewezens, in glimmende ruimtepakken en getooid met futuristische hoofddeksels, verzamelden zich inmiddels bij de ingang van de kerk. Zo wilden zij hun buitenaards moederfiguur, die eindelijk uit haar graf zou zijn opgestaan, op gepaste wijze welkom heten. Op basis van getuigenverklaringen en de afmetingen van de tombe concluderen deskundigen dat het in ieder geval gaat om een lichaam van gigantische grootte.

De tombe, zo zeggen de wetenschappers, vormt de basis van een ongewoon intelligent leven. Diverse onderzoekers maakten melding van buitengewone verschijnsels rond de ontdekkingsplaats. Zo werd er een doordringende bloemengeur ervaren, die vaker wordt gemeld bij vermeende verschijningen van heiligen. Ook hoorden zij een eigenaardig vibrerend geluid dat volgens de aanwezigen nog het meest lijkt op bijengezoem. Het onderzoeksteam hoopt met hun onderzoek onder meer meer te weten te komen over de opmerkelijke constructie van de tombe die mogelijk is gecreƫerd door een buitenaardse beschaving. Vooral de afmeting van het graf binnen de tombe valt op. De enorme omvang geeft het geheel een mysterieuze lading.

Door wie het gebouwd is en voor wie het diende is voor de wetenschappers een groot raadsel. De wijze waarop de tombe met wiskundige precisie is ingedeeld in gelijke zeshoekige cellen, doet denken aan de cellen van een bijenkorf. Dat het wapen van Venray een bijenkorf toont, biedt mogelijk ruimte voor interessante invalshoeken. Bovendien voldoet de vreemde substantie van dit honingraat-achtige profiel volgens de deskundigen aan geen enkele aardse grondstof en kan het waarschijnlijk niet op natuurlijke wijze op aarde zijn ontstaan. De samenstelling en afmeting van de grafkelder verschilt met de graftombes die wij kennen wat de illusie oproept dat de tombe toebehoorde aan iets buitenaards.Vervolgonderzoek moet daar meer helderheid over geven.

Op stoffelijke resten of DNA-bewijs om op te graven zal men niet hoeven te rekenen. Het graf is leeg. Iets is daar opgestaan. Het is niet uitgesloten dat het een van de meest raadselachtige opgravingen is, die tot nu toe zijn gedaan. De grafkamer, die binnenkort voor het publiek te bezichtigen zal zijn, belooft heel wat stof te doen opwaaien.