De felgekleurde olifantjes van Jumbo worden woensdagmiddag op het Gouden Leeuwplein in Venray al op hun plek gemonteerd door de kermismedewerkers.
De felgekleurde olifantjes van Jumbo worden woensdagmiddag op het Gouden Leeuwplein in Venray al op hun plek gemonteerd door de kermismedewerkers. Foto: Rikus ten Brücke

Alternatieve kermis in het centrum

Venray | Sinds jaar en dag is de Venrayse kermis een begrip in de regio. Dit jaar is vanwege de coronacrisis alles anders en ontbreken grote publiekstrekkers en spectaculaire attracties in de straten en op de pleinen in het centrum van Venray.

Na het afblazen van de regiokermis stelde de gemeente Venray alles in werking om een kinderkermis te organiseren op het Gouden Leeuwplein. In samenwerking met Sterevents, kermisexploitant van de dorpskermissen van Venray, en enkele andere exploitanten is dat gelukt. Een gedeelte van de kinderkermis, die wordt gehouden van vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus, werd woensdagochtend al opgebouwd door de exploitanten.

Op de kermis verschijnen onder meer een trampoline, Jumbo, zweefmolen, draaimolen, rups, buggy's en grijpkranen. "Daarnaast komen er nog enkele verkoopzaken met oliebollen, snoep en suikerspinnen", laat een woordvoerder van de gemeente Venray desgevraagd weten. Sinds de kermis van 2019 is de ritprijs voor kinderzaken vastgesteld op twee euro. De gemeente laat weten dat er enkele uitzonderingen zijn. "De prijzen voor familiezaken en grootvermaak, zoals de rups en Jumbo zijn 2,50 euro."

Daarnaast hebben verschillende Venrayse horecazaken in korte tijd een terrasfestival op poten gezet. Op die manier kan de Venrayse kermis alsnog gevierd worden in het centrum (lees verder op pagina 9).

Toch is niet alle anders dit jaar. De kermis wordt vrijdagmiddag op bescheiden wijze officieel geopend en deken Ed Smeets zegent de attracties en kramen.

Afbeelding
Afbeelding