Tennistalent Mees Röttgering was de sterkste in zijn categorie in Venray.
Tennistalent Mees Röttgering was de sterkste in zijn categorie in Venray. Foto: Brendan Rijsdijk

Jeugdige tennistop bij TC Venray

Venray | De jeugdige tennistop van Nederland was van 20 tot en met 25 juli aanwezig op de tennisbanen van TC Venray. Jongens en meiden in de leeftijdscategorieën tot en met 12 jaar en tot en met 14 jaar kwamen in actie op de Junioren Tour van de KNLTB. De Junioren Tour is onderverdeeld in de categorieën goud, zilver en brons en in Venray werd gespeeld in de categorieën goud en brons. Het toernooi werd georganiseerd door Maascourt en organisator Twan Lensen kijkt met een goed gevoel terug op het Maascourt Junior Tour Goud en Brons-toernooi: "Het was fantastische en het niveau bij de talenten was erg hoog."


Het was voor het eerst dat de absolute top van de Nederlandse jeugdtennissers naar Venray kwam voor een toernooi. Extra bijzonder was dat er ook regionaal succes was. Mees Röttgering uit Wanssum was namelijk de beste in de categorie jongens enkel tot en met 14 jaar goud. "Dat is natuurlijk wel erg bijzonder. Veel mensen en bekenden kwamen naar Mees kijken en dat brengt natuurlijk ook extra druk met zich mee. Desondanks speelde hij uitstekend", vertelt Lensen.

Toch was er nog meer regionaal succes want tennistalent Jesper Jochems uit Venray behaalde de tweede plaats in de categorie jongens enkel tot en met 12 jaar brons. "Ook Jesper heeft het geweldig gedaan. Het is mooi om te zien dat er talenten uit deze regio komen bovendrijven."


Visitekaartje

Lensen heeft samen met de rest van de organisatie zijn visitekaartje afgegeven bij de KNLTB. "De banen van TC Venray liggen er perfect bij. Het zijn spiksplinternieuwe gravelbanen en dat is natuurlijk heerlijk tennissen. We zijn heel blij dat we deze banen konden gebruiken. Het is echt voor herhaling vatbaar en hopelijk kunnen we de beste tennisjeugd van Nederland volgend jaar weer ontvangen voor een toernooi. Dan zullen wij er als organisatie weer alles aan doen om een mooi toernooi neer te zetten."

Het jeugdtoernooi leefde in ieder geval enorm in de regio volgens Lensen. Het terras zat vol, uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM, en de mensen genoten van toptennis. "Er waren ook veel bezoekers van andere tennisverenigingen. Dat is natuurlijk mooi om te zien, maar er waren ook veel jeugdleden van TC Venray aanwezig. Het leeft enorm ook bij de jongelingen en dat is wel speciaal." Het toernooi eindigde afgelopen zaterdag met de finales. De Nederlandse toppers bij de jeugd staan deze week immers weer op de baan op het Nederlands kampioenschap in Hilversum.


Thuiswedstrijd

Ook Mees Röttgering is deze week aanwezig op het NK. Lang nagenieten van zijn winst in Venray kon hij dus niet. "Het was wel fijn om vorige week in Venray te spelen. Normaal zijn deze toernooien altijd ver van huis. Nu zaten er ook meer bekenden op de tribune dus dat was wel speciaal. Het is natuurlijk altijd fijn om te winnen", vertelt Mees enthousiast.

Ook vader Sander was blij met het toptoernooi in Venray. "In het weekeinde van 18 en 19 juli had Mees nog een toernooi in Groningen. Op maandag 20 juli speelde Mees alweer in Venray. Dus het is voor ons ook wel fijn om een keer in de buurt te spelen."


Kwartfinale

Op het Nederlands kampioenschap startte Mees voortvarend. De kwartfinale staat op het programma voor vandaag (30 juli, red.). "Ik ben alleen tevreden als ik met de Nederlandse titel naar huis ga. Anders is het toernooi niet geslaagd. Het gaat vooralsnog goed, ik ben in vorm en hopelijk kan ik deze lijn doortrekken."


De winnaars in de verschillende categorieën:

Meisjes enkel tot 14 jaar Goud: Dilara Okur.

Jongens enkel tot 14 jaar Goud: Mees Röttgering.

Jongens enkel tot 12 jaar Goud: Luka Nikolic.

Jongens enkel tot 12 jaar Brons: Corneel Veringmeier.

Meisjes enkel tot 12 jaar Goud: Sophie Ray.

Jongens dubbel tot 12 jaar Goud: Luca Cringus/Luka Nikolic.

Meisjes dubbel tot 12 jaar Goud: Fleur de Bresser/Sophie Ray.

Jongens dubbel tot 14 jaar Goud: Sverre Bakker/Teun Mantel

Meisjes dubbel tot 14 jaar Goud: Dilara Okur/Joy de Zeeuw.