Bennie Valckx, Grad van IJzendoorn, Marion Stal, Sjaak Robben en Angelique Peeters (v.l.n.r.) na de finish op dag 4.
Bennie Valckx, Grad van IJzendoorn, Marion Stal, Sjaak Robben en Angelique Peeters (v.l.n.r.) na de finish op dag 4. Foto: Antoon Jeuken

Alternatieve vierdaagse in Venray

Venray | De Nijmeegse Vierdaagse ging dit jaar niet door, maar dat weerhield wandelaar Grad van IJzendoorn er niet van om toch de wandelschoenen aan te trekken. Hij zette een alternatieve wandelvierdaagse op in de omgeving van Venray en zamelde tevens 2480 euro in voor Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonatie.


Voor Van IJzendoorn, geboren en getogen in Venray, zou dit jaar 21 tot en met 24 juli voor de zevende keer de Nijmeegse Vierdaagse lopen voor Stichting Matchis. Dat werd dus een alternatieve editie, maar dat mocht de pret niet drukken. Van IJzendoorn liep de eerste drie dagen samen met Bennie Valckx, Sjaak Robben en Marion Stal. Op de laatste dag voegde Angelique Peeters zich bij het viertal voor de laatste kilometers. "We liepen op de eerste dag 34 kilometer en de dag werd omgedoopt tot dag van Wanssum. De volgende dagen liepen we achtereenvolgens door Merselo, Castenray en als laatste hadden we de dag van Geijsteren", vertelt Van IJzendoorn.

Het gezelschap finishte vrijdagmiddag rond 14.00 uur op de Witte Vennenweg in Oostrum. "Dat was onze eigen Via Gladiola. We eindigden bij Aviko Rixona. Daar werden we hartelijk ontvangen door vrienden, familie en bekenden." Voor Van IJzendoorn was deze speciale editie van de vierdaagse erg zwaar. "We misten natuurlijk de verzorging van de vrijwilligers van Matchis. Zij verzorgen normaliter in Nijmegen de spieren en blaren van iedereen die voor Matchis de vierdaagse loopt. Je kunt dan ook een kop soep krijgen als je er metaal doorheen zit. Nu moesten we het allemaal zelf doen. De vierdaagse wandelen voor een goed doel geeft een goed gevoel en het motiveert om niet op te geven."

Ook Stichting Matchis is apetrots op het groepje van Van IJzendoorn. "We hebben in de omgeving van Nijmegen ook een alternatieve vierdaagse georganiseerd. Daar liepen zo'n veertig wandelaars voor Matchis. Grad wilde in Venray lopen. Dat is natuurlijk ook prima en we hebben hem voorafgaand een survivalpakket geschonken om hem toch te ondersteunen", vertelt Margot van de Akker namens Matchis.

Afbeelding
Afbeelding