Tweede goede doel

Tweede goede doel

Venray | Sinds de start van ons evenement in 2018 hebben wij een goed doel gekoppeld aan ons evenement. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar ons goed doel. Door de hoge opkomst in 2018 en 2019 hebben wij een mooi bedrag mogen doneren aan ons goed doel Stichting ALS Nederland.


Ook tijdens onze derde editie zal Stichting ALS Nederland ons goed doel blijven. Wij hebben echter ook besloten om in 2020 een tweede goed doel aan ons evenement te koppelen en wel de Stichting Metakids.

Metabole ziekten zijn één van de grootste doodsoorzaken onder kinderen in Nederland. Vaak wordt deze ziekte te laat herkend of is behandeling niet mogelijk. Veel kinderen halen hun eerste verjaardag niet eens. Maar dit is niet nodig!

Onderzoek geeft kinderen een kans. Als we vaart maken met noodzakelijk onderzoek, zijn vrijwel alle metabole ziekten binnen 30 jaar behandelbaar. Metakids werft de fondsen zodat alle kinderen met een metabole ziekte behandeld kunnen worden.


Wij hopen ook in 2020 op een grote opkomst van wandelaars zodat wij Stichting ALS Nederland en Stichting Metakids een mooi bedrag mogen doneren.