Concerten in de tuin

Merselo | Het Nije Kwartet staat weer te popelen om muziek te maken. Het gezelschap start met een serie picknick tuinconcerten. De concertserie wordt op zondag 16 augustus afgetrapt in Merselo.


Het Nije Kwartet ontstaat in de zomer van 2016. Over het water van het Friese Nijetrijne klinkt muziek en zang. Tijdens een operaproductie in het natuurgebied De Rottige Meente, vinden vier doorgewinterde musici elkaar in hun liefde voor muziek én gezelligheid. Het kwartet blijft elkaar opzoeken om samen te musiceren, bij te praten en te borrelen.


Tot het coronavirus toeslaat en ook de muziekwereld even tot stilstand komt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zodra het kan worden er weer plannen gesmeed en arrangementen gemaakt. Het Nije Kwartet zoekt de natuur op met een serie picknick tuinconcerten. Het Nije Kwartet bestaat uit: Mijke Sekhuis, Hanka Clout, Huub van de Velde en Vaughan Schlepp. Op zondag 16 augustus om 14.00 en 16.00 uur spelen zij hun speciale zomerprogramma in Merselo. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar nijekwartet@gmail.com.