De Locht

Openluchtmuseum de Locht in Melderslo gaat over het leven van vroeger op het platteland van Noord-Limburg. Daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons , asperges en glastuinbouw in een moderne productie. Bezoekers kunnen tevens een tweetal nieuwe exposities bekijken, Jager versus koopjesjager over de verandering in ons koopgedrag en Wie wat bewaart heeft wat over allerlei traditionele manieren om voedsel te conserveren.

Het museum is elke dag open van 12.30 tot 17.00 uur. Bezoekers dienen van tevoren tickets te bestellen via www.delocht.nl of via telefoon (077)3987320. Ook blijven de tijdsloten gehandhaafd. Zie ook www.delocht.nl.

VMK

Repetitie op donderdag 23 juli bij het hoofdveld van SV Venray volgens gemaild schema. Afmelden voor repetities via e-mail afmelden@venraysmannenkoor.nl of via telefoon 06-28159568. Mannen die lid willen worden, mogen vrijblijvend binnenlopen om een repetitie bij te wonen. Ook kunnen ze zich melden bij een van de koorleden of via e-mail info@venraysmannenkoor.nl. Oud papier kan naar de VMK-container bij de Welkoop aan de Zuivelweg in Leunen worden gebracht. Voor meer informatie omtrent het koor, optredens en andere activiteiten kijk op www.venraysmannenkoor.nl.

Zangers van St. Frans

Vrijblijvende repetitie voor alten en sopranen in de Paterskerk op vrijdag 24 juli om 19.15 uur. Om 20.15 uur komen de bassen en tenoren erbij om samen te repeteren tot 21.15 uur. Daarna gaan de mannen, afhankelijk van de opkomst, nog door tot 22.30 uur. Dinsdag 28 juli om 19.00 uur vrijblijvende repetitie voor de alten en sopranen in de Galmhut, om 20.00 uur is er nog stemvorming voor een aantal mannen.

Vocal Group Transparant

Dit bijzondere seizoen met weken van online repetities is afgesloten met een zomerborrel in De Witte Hoeve in Venray. Het de bedoeling om op woensdag 26 augustus te starten met fysieke repetities. Meer informatie is te vinden op www.vocalgrouptransparant.nl, Facebook, Instagram en Twitter.

Repair Café Venray

De derde editie van Repair Café Venray is op woensdag 26 augustus van 13.00 tot 16.00 uur in De Kemphaan aan het Kennedyplein 1 in Venray. Iedereen is welkom met defecte spullen. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding en ander textiel, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad. En dat voor slechts een vrijwillige bijdrage voor de te maken kosten.

Het café is nog op zoek naar een klokkenmaker en een poppendokter. Wie het leuk lijkt om ook een steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving en het succes van Repair Café Venray, kan zich aanmelden via info@repaircafevenray.nl of contact opnemen met Ben Schuurman via telefoon 06-51621428. Zie ook www.repaircafevenray.nl.

Uiteraard worden de laatste richtlijnen van het RIVM opgevolgd. Dus kom zoveel mogelijk alleen en blijf thuis bij klachten.

PC St. Jan

Liz van Dijck heeft in de Mortel met pony Hazelberg’s Julian deelgenomen aan een springwedstrijd voor pony’s en paarden. Ze wist de overwinning in klasse CB te behalen met 83,5 stijlpunten. In deze klasse mocht Daniek Vissers de tweede prijs in ontvangst te nemen met pony La belle van de Bucxtale met 80 stijlpunten. Katelijne Philipsen werd eerste met pony Orchid’s Paloma in klasse DE L. Lieke Verrijdt werd eerste met pony Carl Veni Vidi Vici in klasse DE M. Bij de paarden wist Hieke Kreuzer de overwinning te behalen in klasse B met paard Karlien Vika met 85 stijlpunten.

Online bridge

De twaalfde online bridgeclubavond voor leden van de Venrayse NBB-clubs BC Venray, BC Rooy en NRBC Venray verliep naar wens. Wedstrijdleider was Mientje Wester en er deden achttien paren mee.

De ereplaatsen: 1. Piet van Genugten en Ron van Gaal met 64,14 procent van BC Venray. 2. Rieky Claessens en Trudy Jeurissen met 59,47 procent van BC Venray. 3. Annet en Joop Timmer met 54,76 procent van BC Rooy, BC Venray en NRBC Venray. 4. Theo Schrooten en Hans van Oosterhout met 54,24 procent van BC Rooy. 5. Jan Tijmen Udding en Karel Jägers met 53,39 procent van BC Rooy en NRBC Venray. Donderdag vanaf 19.30 uur is sessie nummer dertien onder leiding van Ria Liebrand. Inschrijven kan vanaf 24 uur daarvoor; deelnemende paren wordt dringend verzocht uiterlijk om 19.15 uur ingeschreven te zijn en alle deelnemers worden dan geacht in de lobby aanwezig te zijn.

Expositie SteelBrother

In de pop-up galerie in Venray is nog tot en met 1 augustus de expositie van de Venrayse metaalkunstenaar Stefan Bus met zijn team (beter bekend onder de naam SteelBrother) te zien. Samen met Henk van Os neemt SteelBrother deze keer de unieke kunstwerken voor zijn rekening.

SteelBrother bestaat uit vier enthousiaste mannen: Stefan Bus, Björn Leijssen, Jan Verheijen en Wout Gommers. SteelBrother begon toen Bus vanuit zijn exposities tijdens de Dutch Design week en andere culturele manifestaties uitnodigingen kreeg voor exposities in Milaan en New York. "Alleen was het onhaalbaar om deze stap, exposeren in andere landen, te verwezenlijken", aldus Bus. "Gelukkig kon ik rekenen op mijn achterban en stonden Björn, Jan en Wout me met raad en daad bij!" De vier mannen hebben alles op alles gezet op een fantastische expositie in Milaan en New York neer te zetten. Helaas kwam corona om de hoek en werden de exposities afgezegd. "Een geluk bij een ongeluk, want nu is SteelBrother te zien in hartje Venray. Een expositie die iedere Venraynaar gezien moet hebben", aldus Henk van Os. Van Os neemt ook deels de invulling van de nieuwe expositie voor zijn rekening. Hij ondersteunt de werken van SteelBrother met een aantal grote werken aan de muur aangevuld met wat kleinere digitale images. De pop-up galerie is geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 13.00 tot 16.00 uur.