'Provincie zet streep door mestfabriek'

Venray | De initiatiefnemers, verenigde in de coƶperatie Comiva, zagen al langer geen heil meer in een mestfabriek aan de Metaalweg in Venray en nu zet ook de provincie een streep door mogelijkheid om een mestfabriek te realiseren aan de Metaalweg 1c in Venray. De provincie Limburg gaat de omgevingsvergunning voor het perceel intrekken.


Het ontwerpbesluit van de Gedeputeerde Staten van Limburg met daarin het voornemen de omgevingsvergunning Comiva in te trekken heeft, ook in Venray, tot 15 juli 2020 ter inzage gelegen. Tot die datum konden belanghebbenden hun zienswijze indienen en daarin hun mening geven op het aangekondigde besluit. Nu er geen zienswijzen zijn ingediend is de mestfabriek van de baan.

Het definitieve besluit moet nog worden afgegeven, maar de komst van een mestfabriek is door deze ontwikkelingen is van de baan. Sinds het ontstaan van de plannen voor een mestfabriek aan de Metaalweg in Venray is er veel weerstand geweest. Aanvankelijk zou in november vorig de bouw starten van de mestverwerkingsinstallatie die jaarlijks zo'n 150.000 kuub varkensmest moest gaan verwerken. "De zekerheid van voldoende aanvoer van varkensmest is er niet meer", zei Wim van Horck van Comiva destijds tegen deze krant. "Het risico is daarom groot eraan te beginnen."

Rien Gottenbos is als vertegenwoordiger van alle belanghebbenden opgelucht met het bericht. Eerder al liet hij dit weten middels een ingezonden brief in Peel en Maas. Ook Venray Lokaal heeft de kwestie vijf jaar lang intensief gevolgd. 'Belangrijkste is dat zij en wij het dossier kunnen sluiten', laat de partij weten.